DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton és Vettel is el tudná képzelni a másikat csapattársként

Amellett, hogy egyikőjüknek sem lenne vele problémája, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel sem számol komolyan azzal a lehetőséggel, hogy csapattársak lesznek, de mindketten eljátszottak a gondolattal, mi lenne, ha.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, a mezőny két négyszeres világbajnoka kétségkívül a Formula-1 jelenlegi két "nagyvadja". Hamilton jelenleg is vb-címvédő és egy domináns Mercedesben ül, míg Vettel 2010 és 2013 között szerezte meg gyors egymásutánban a négy világbajnoki címet, és talán pont az előéletük miatt tűnik egészen valószerűtlennek, hogy ők valaha csapattársak legyenek. Azért mindketten eljátszottak a gondolattal, amikor a Monacói Nagydíj szerdai sajtónapján erről kérdezték őket.

Vetteltől például az örök beszédtémát kérdezték: ki lehet a csapattársa 2019-ben? „Nem én írom a szerződéseket, erről inkább Mauriziót kérdezzétek.” - próbált eleinte hárítani. „De miért ne? Leclerc előtt nagyon sok sikeres év állhat még, aki már most is ki tudja használni a lehetőségeket. Lewis? Nem tudom, mit csinált az utóbbi időben, de ha úgy adódna, nem lenne ellene semmilyen kifogásom, hogy csapattársak legyünk. De nagyszerű a kapcsolatom Kimivel. Úgy gondolom, Lewis egy kivételezett helyzetben van a Mercedesnél, de meglátjuk: egyszer talán majd megvalósul...”

00118004_421



Hamilton válasza sem késett. „Kész vagyok a legjobbakkal is megküzdeni, olyan versenyzőkkel, mint Seb, Button vagy Alonso, mert ilyenkor tapasztalja meg az ember a határait. Nem tudom, most éppen mi a helyzet Kimivel, én mindenesetre nem számítok arra, hogy a közeljövőben egy csapatban versenyzek Sebbel. Hacsak nem Le Mans-ban... A szerződéshosszabbítást egyelőre nem siettetem, de nem is veszek jelenleg számításba semmilyen más opciót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: