DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Monaco nekünk kedvezhet

A következő fordulóban nem a motorerő számít a leginkább, így bizakodhatnak a Red Bull versenyzői. Max Verstappen reménykedik benne, hogy Barcelona után újra dobogóra állhat.

A versenynaptár egyik legnagyobb hagyományaival rendelkező pályájához érkezett az F1 mezőnye. Monaco tipikus utcai pálya alacsony sebességű kanyarokkal, és egyetlen hiba végzetes lehet a versenyzők számára a szűk hely miatt.

A Red Bull pont az ilyen helyszíneken várhat jó eredményt, hiszen itt nem a motorerő számít, amiben kissé le vannak maradva a Mercedes és a Ferrari mögött. Ha sikerül elcsípni a pole-pozíciót, az hatalmas lépés egy ilyen jellegű pályán. Jos Verstappen is azt jósolta, hogy fia jól szerepelhet a hercegségben.

 verstappen-monacorol-2018



Az ifjabbik Verstappen is bizakodóan áll hozzá a hétvégéhez: „Monacóban nincsenek hosszú egyenesek, így azt gondolom, hogy jók leszünk. Ez általánosságban véve egy remek hétvége, ráadásul a saját lakásomban aludhatok. Tömör, ugyanakkor nagyon különleges lesz ez a forduló. A pálya természetesen kihívásokkal teli, de sokkal jobban fogom élvezni annak tudatában, hogy esélyünk van egy jó eredményre.”

„Remek érzés volt visszatérni a dobogóra Barcelonában, és az autónk nagyon erősen teljesített az utolsó szektorban, ami tele volt alacsony sebességű kanyarokkal, és Monacóban is ilyenekkel fogunk találkozni. Túl vagyok egy pozitív barcelonai teszten is, és remélem ez a hétvége is jó lesz, ha megtaláljuk a megfelelő beállítást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: