DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az F1 nyögni fogja a nyári csúcsszezont

Tovább sűrítené az F1 versenynaptárát a Liberty Media, pedig már az idei nyara is húzós lesz a csapatoknak. A Haas csapatvezetője eközben attól tart, nehogy a néző sokalljon be.

Az F1-tulajdonos Liberty Media nem titkolt célja, hogy a száguldó cirkusz versenynaptárát átalakítva felpezsdítse a királykategóriát. Egy új helyszín, a floridai Miami érkezése egyre biztosabbnak tűnik, ám ha a vezetőség teheti, akkor még tovább bővíti az egyébként már most is feszített menetrendet. Az amerikai Haas csapatvezetője, örömmel fogadta az újabb tengerentúli látogatás lehetőségét.

„Örülnénk neki, ha így történne” – idézte Günther Steinert a crash.net. „Számunkra különösen pozitív lenne egy második amerikai forduló. A Liberty sok potenciált lát az Államokban, így nagy figyelmet fordít az országra, és ez nemcsak a Haasnak, hanem az egész F1-nek is kedvező. Mi reménykedünk.”

steiner-portreait-2018



Egy miami, Las Vegas-i vagy New York-i Formula-1-es futam valóban izgalmasan hangzik, ám azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bizonyos szakaszában már az idei versenynaptár is jelentős kihívásokat állít a csapatok elé – június 24-e és július 8-a között három egymást követő hétvégén rendeznek futamokat, ami a szerelők és a kiszolgáló személyzet számára finoman szólva is megterhelő. Steiner azonban még csak nem is ennek problémájára hívta fel a figyelmet – ő most a nézőket helyezte előtérbe.

„Pontosan nem tudom, mire készül a Liberty. Jövőre talán egy helyszín esik ki, így marad a huszonegy forduló – mindig van valamennyi mozgás a naptárban. Úgy gondolom, hogy a huszonkét alkalom, bár nehezen, de még kivitelezhető. Az idei három hétvégén egymást követő versenyek sorát meg fogjuk szenvedni, így talán arra is rájövünk, hogy ez már túl sok a nézőknek. Óvatosnak kell lennünk, de a Liberty figyelemmel követi a történéseket, szóval kiemelkedően végzi a dolgát. Valójában nem a mennyiséget akarják növelni, hanem a minőséget, erre pedig Miami és Koppenhága is alkalmas.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: