DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

2018-ban egy új Vettelt láthatunk

Sebastian Vettelben ugyanúgy lobog a győzelem iránti vágy, mint korábban, de mégis egy fontos változáson ment keresztül. Sokkal inkább kordában tudja tartani az érzelmeit az autóban.

Számos jó eredményt dobott el magától az elmúlt esztendőkben a négyszeres világbajnok német pilóta, pusztán azért, mert nem tudott kellőképpen higgadt maradni kulcsfontosságú pillanatokban. Elég csak a tavalyi évre gondolni, amikor Bakuban Lewis Hamilton biztonsági autós játéka kihozta a sodrából és a szezon legnagyobb hibáját elkövetve bosszúból ráhúzta a Ferrarit lassú tempónál.

Az idegeskedést nem honorálja a versenyautó, erre jött rá saját bevallása szerint a rutinos német. Korábban szinte minden futamon az ideges rádióüzeneteket (például kék zászlós jelzést követelve a lekörözendők számára), a mutogatást szokhattuk meg tőle, vagy például 2016-ban, Mexikóban még Charlie Whitingnak is keményen beszólt.

Most már megőrzi nyugodtságát a német ász?


Idén egyelőre egy nyugodtabb Vettelt láthatunk, aki az év elején két győzelemmel kezdte a szezont, ám azóta három szerencsétlen futam következett, így el is vesztette összetettbelivezető helyét Lewis Hamiltonnal szemben. Emiatt egyébként éppen a Ferrari-pilóta vesztette a legtöbbet a tavalyi pontálláshoz képest. Mégsem jött a csapkodás, az idegeskedés, nyugodtan készül a visszavágásra.

„Az évek múlásával egyszerűen lenyugszik az ember. Természetesen más a hozzáállásom, mint tíz évvel ezelőtt. Az idő műveli ezt velünk, a korral a nyugodtság is megérkezik. Ez nem azt jelenti, hogy számomra már minden mindegy, de remélhetőleg kicsit okosabbá váltam” – nyilatkozta Sebastian Vettel a motorsport-total.com szakoldalnak.

„Időnként előfordul, hogy az emberben a pillanat hatása alatt rövid időre túlteng a méreg, mint a 2017-es bakui esetnél is. Ezeket utólag már nem tudjuk megváltoztatni, vagy újraélni, megtörténtek. A legfontosabb, hogy mindenki alaposan megismerje saját magát, a kívülállóktól érkező hangokat kevésbé hallja meg. A lehető legjobb munkát végzem, így elégedetten mehetek aludni minden nap. Apróságokon már sokkal kevésbé akadok fenn” – mutatott rá a négyszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: