DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Vettel: Beválnak a fejlesztéseink

Jó hír a Ferrari-rajongók számára, hogy Sebastian Vettel szerint az újítások, amiket Barcelonába hoztak, eddig beválni látszanak. A gumikat még tanulgatják, de a német szerint sokat gyorsulhatnak.

Nem volt tökéletes a Scuderia pénteki napja Barcelonában, mivel mindkét edzést a Mercedes vitte, ám a hátrány nem igazán szignifikáns. További problémát okozott az olaszoknál, hogy a második szabadedzésen Kimi Raikkönen motorja füstölni kezdett, így a finn motorcserére kényszerült (bár a vizsgálat egyelőre nem talált hibát az erőforrásban).

Négyszeres világbajnok német csapattársa azonban derűlátó, pozitívan értékeli az első napot. „Minden újítás, amit az autóra szereltünk, beválni látszik és jelenleg ez a legfontosabb. A legnagyobb változást az új abroncsok jelentik, amik eléggé másképp viselkednek, igaz, nem hiszem, hogy jobbak, mint korábban” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

Egyelőre csak a Ferrari jelentkezett a halóra rögzített tükrökkel


„A visszapillantó tükrökkel kapcsolatos újításunk nem nagy szám. Korábban elég nehéz volt látni a mögöttünk jövőt, most a tükrök jobb pozícióba kerültek és sokkal jobban látok a hátsó szárnyon túl is. Az időeredmények? Ha az ember bízik az autójában, akkor az első napon még nem kell a határokat feszegetni.”

„Reméljük, ugyanolyan jók leszünk itt is, mint Bakuban, ahol mindent kihozhattam a Ferrariból. Pénteken még elég csúszós volt a pálya. Jócskán van még mit csinálnunk, úgy vélem, szombaton jóval erősebbek leszünk” – tette hozzá optimistán Vettel, aki pénteken három tizeddel maradt el a napi leggyorsabb Lewis Hamiltontól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: