DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Csúnya félreértést tisztáz Magnussen

Egy rosszul időzített interjú miatt került kínos helyzetbe a dán F1-es. A haasos Twitteren volt kénytelen megmagyarázni, hogy miért nem olyan közveszélyes őrült, mint akinek a bakui futam után tűnt.

Kevin Magnussent az Azerbajdzsáni Nagydíjon Pierre Gasly nevezte a valaha látott legveszélyesebb pilótának, miután a páros egy félreértésből fakadóan vérfagyasztó pillanatokat produkált a verseny utolsó harmadában. Ezt az esetet követően látott napvilágot az az interjúrészlet Magnussentől, melyben a dán úgy fogalmaz, hogy ha kell, akár „meg is halna” a jobb eredményekért. Az időzítés a hétvégi futamon történt incidens miatt egészen félreérthetően alakult, hiszen a nyilvánosság könnyedén úgy értelmezhette a helyzetet, hogy a haasos Gasly beszólására reagált ennyire önfejűen. A helyzet azonban nem ez, így Magnussen saját Twitter-üzenetben tisztázta a félreértést.

magnussen-portrait-2017



„Az interjút még a bakui futam előtt készítették velem, így nincs köze a Pierre és közöttem lévő balesethez” – írta Magnussen. „Nem szándékosan szorítottam őt a falhoz (az autója sérült volt, így a visszapillantó tükrei folyamatosan vibráltak – a szerk.), utólag pedig már többször is elnézést kértem tőle. Nem akarok meghalni az autóban, ezzel csak a saját elhivatottságomat akartam kifejezni, hogy a siker érdekében minden tőlem telhetőre képes vagyok. A siker pedig nyilván nem azt jelenti számomra, hogy balesetbe kerülök vagy büntetéseket kapok, hanem azt, hogy a lehető legjobb pozíciókat érem el a versenyeken.” 

„A Formula-1-ben versenyezni gyermekkori álmom volt, amire az egész életemet feltettem. Természetes, hogy a siker érdekében mindent bele akarok adni – ha erre már nem leszek képes, aznap azonnal visszavonulok a versenyzéstől” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: