DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Magnussen képes lenne meghalni néhány pontért

Megvédte agresszív vezetési stílusát Kevin Magnussen, a Haas F1-es pilótája, ugyanis szerinte erre nagy szükség van a középmezőnyben, ahol nagy csatákat vívnak.

A dán autóversenyző 10 másodperces büntetést kapott az Azerbajdzsáni Nagydíjon, amiért ütközött Pierre Gaslyval. Ez vezetett odáig, hogy a francia azt nyilatkozta, Magnussen a legveszélyesebb fickó, akivel valaha versenyzett. De a dánt ez nem rendítette meg, kitart amellett, hogy mindent megtenne a pozíciója megőrzéséért, még meghalni is képes lenne az „ügyért”.

„Keményen versenyzek. Ilyen helyzetben középcsapat pilótájaként nincs garancia a pontszerzésre, és néha nincs mit veszíteni. Lehet, hogy megbüntetnek, elveszthetsz egy első szárnyat, de ha tizenegyedik vagy, mindegy is, nyomni kell” – osztotta meg elveit Magnussen.



A Haas versenyzője szerint, amikor a pályán harcolnak, olykor sokkal agresszívabbnak kell lenni, és nem szereti a kompromisszumokat, csak a feladatra koncentrálnak.

„Mindent beleadok, meghalnék a kocsiban, nem fognám vissza magam, komolyan mondom, hogy az életemet is kockára tenném. Ha felveszed a bukósisakot és versenyzel, akkor csak ez a világ létezik. Szeretem a családomat, és sok más dolgot élvezek, de amikor az autóban ülök, minden más elveszíti a jelentőségét” – mondta a dán, aki csak akkor változtatna a vezetési stílusán, ha a világbajnoki címért küzdene. „A vb-címért hosszú játékot kell játszani. Más megközelítést kell alkalmazni, ha én harcolhatnék a trófeáért, akkor biztos nem így versenyeznék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: