DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Verstappen: Nem rajtunk áll, mi lesz ezután

A két Red Bull-pilóta balesete valóságos drámalavinát indított el a bakui F1-es futam hajrájában - Max Verstappen elkenődve nyilatkozott a sajtónak az incidens után.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo kevés kivételtől eltekintve a futam két harmadáig szinte minden körben egymással csatázott, a felfokozott helyzetben azonban kétszer is összeütköztek – a második mindkettejük számára végzetesnek bizonyult.

„Nagyon csalódást keltő a csapat számára, szükségtelenül veszítettünk rengeteg pontot ma” – nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak. „Szerintem nem kell arról beszélnünk, hogy ki hibázott, hiszen a csapatért versenyzünk, a saját embereinket képviseljük, és ha ilyen történik, az egyikünk számára sem megfelelő.”

„Nagyon erős volt a szélárnyék, amikor előttem volt, el tudtam kapni, hasonló sebességgel autóztunk, közel egymáshoz. Kemény, de igazságos versenyzés volt, hagytunk helyet egymásnak, persze a kerekeink kissé összekoccantak – verseny közben megtörténik az ilyen, azonban ami utána történt, azt már nem nevezném annyira jónak.”

Amikor arról kérdezték a hollandot, hogy hogyan tudnak majd felállni az incidens után, így válaszolt: „Már történt ilyen, és szerintem tanultunk belőle, csak biztosra kell mennünk, hogy máskor ne forduljon elő. Az, hogy mi lesz ezután, nem csak rajtunk áll. Nem hinném, hogy az lesz a követendő irány, hogy ne hagyjanak minket versenyezni, de beszélni fogunk róla. Teljesen jól kijövünk egymással – pilótaként minden centiméterért megküzdünk, de nem örülünk neki, ha összeütközünk a csapattársunkkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: