DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gene: Pár futam múlva magához tér Sainz

A Renault háza táján 2018-ban úgy néz ki, Nico Hülkenberg tűnik erősebbnek, de Marc Gene szerint Carlos Sainz is javulni fog a továbbiakban. Gene a McLaren teljesítményét is értékelte.

A francia gárda német pilótája három futam alatt már 22 pontot gyűjtött be csapatának, így nem csoda, hogy emellett kissé eltörpül csapattársa teljesítménye, aki három egységgel áll a tabella 12. pozíciójában. 

A Renault-nál mégis elégedettek mindkét pilótával, és Marc Gene is úgy gondolja kívülállóként, hogy a spanyol honfitársa nem végez rossz munkát 2018-ban sem: „Carlosnak nehéz rajtja volt, de ez még csak három verseny, eddig mindent jól csinál. Nagyon gyors volt, de a kulcspillanatokban – különösen az időmérőkön – nem tudott tökéletes kört összerakni. Még mindig sok verseny van, ahol megmutathatja a benne rejlő potenciált.”

 gene-sainzrol-2018



Bár a pontversenyben mást mutat, de a wokingiaknak alaposan meg kell majd dolgoznia azért, ha továbbra is szeretne a három topcsapat mögött maradni. Tempóban a Renault jelenleg erősebbnek tűnik, ami azt jelenti, hogy ők az utolsók az erősorrendben, akik a francia gyártó motorját használják.

Marc Gene szerint a következőkön kell javítania a wokingi alakulatnak: „A McLarennek közeledni kell a többi csapathoz úgy, hogy javítanak az egyenesben nyújtott tempójukon. Azt mondják, hogy Barcelonában nagy forradalom fog elindulni náluk, de a különbség nagyon jelentős a többiekhez képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: