DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg: Ennél jobb még sosem voltam

Élete formájában érzi magát a Renault pilótája, aki 2010 óta azért küzd, hogy végre dobogóra állhasson az F1-ben. Ettől egyelőre kissé messze van, de most nem rajta múlik a dolog.

Régóta kijárna már Nico Hülkenbergnek egy dobogós ünneplés a Formula-1-ben. Jelenleg a német tudhatja magáénak a sport egyik legkellemetlenebb rekordját: 138 nagydíjon való elindulással a háta mögött ő rendelkezik a „legtöbb F1-es rajt dobogós helyezés nélkül” címmel, amit nincs versenyző, aki szívesen írna bele önéletrajzába. Nem, mintha kizárólag rajta múlna az eredmény – Hülkenberg idei két hatodik és egy hetedik helyével jelenlegi hetedik a bajnoki tabellán, tizenkilenc ponttal megelőzve csapattársát, Carlos Sainz-ot. Az Renault-ból ettől sokkal több nem is hozható ki, és ezt ő maga is így látja. Meglátása szerint sosem volt még olyan jó formában, mint most, szóval innentől a csapatánál a labda, hogy egy erősebb autót adjon alá.

hülkenberg-portre-2018



„Igen, így gondolom” – nyilatkozta. „Magabiztos és boldog vagyok, az idei autók megnövekedett leszorítóereje kicsit jobban fekszik nekem. A korábbi szezonjaimat és a tapasztalatomat is figyelembe véve úgy érzem, most vagyok a valaha volt legjobb formámban. Eddig elégedett lehetek, de nem kezdem el túl hamar fényezni az idei szezonomat.”

A német a negatív rekordra is kitért pár szóban. „Ez a sport ilyen, nem lehetek emiatt túlságosan frusztrált. Persze időnként türelmetlenné válik az ember, de nincs mit tenni. Nem tehetünk mást, csak fejlesztünk és fejlesztünk - jó munkát kell végezni és jó döntéseket kell hozni. Nézzék meg a többi nagyobb csapatot is - legyen az a Red Bull vagy a Mercedes, mindegyiknek időbe telt, míg eljutott a jelenlegi helyére. Egy versenyző természetétől fogva kicsit mindig türelmetlen, de időt kell adni magunknak. Olyan autót akarok, amellyel top 5-ös pozíciókért harcolhatok, de ez egyelőre még odébb van” – írta a crash.net. A német magabiztossága egyébként nem puszta önteltség, saját csapatfőnöke is hasonló véleményt formált meg róla.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: