DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Nem számított ilyen erős Ferrarira a Mercedes

Toto Wolff elismerte: meglepte őket, hogy fő riválisuk ennyivel jobb volt az F1-es Kínai Nagydíj időmérőjén, de bízik benne, hogy a melegebbnek ígérkező vasárnapi futamon visszavághatnak nekik.

Nagyot fordult a világ a Mercedesszel péntek óta Sanghajban: míg az első két szabadedzésen még Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a szombatra lehűlő levegő szemlátomást alaposan kifogott rajtuk, hiszen az időmérő során összességében esélyük sem volt a Ferrarik ellen, csupán a második sorba kvalifikált Valtteri Bottas és Lewis Hamilton. Toto Wolff, a címvédő gárda csapatvezetője elismerte: gumikezelési gondjaik vannak, de így sem gondolták, hogy ekkora előnyben lesznek Sebastian Vettelék.

„Nem számítottunk rá, hogy ilyen erős lesz a Ferrari. Tényleg bitang erősek voltak egész nap. Az időmérős teljesítményükkel az élre kerültek, és ezen alaposan el kell gondolkodnunk” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports kameráinak. „Trükkös a helyzet, tapadáshiánnyal küzdünk. Nagyon könnyen kikerülhetnek a gumik az ideális hőtartományból: vagy visszahűlnek, vagy túlmelegednek. Túl extrémek a körülmények, akárcsak Bahreinben. Azt hiszem, a gumikkal van problémánk.”

A vasárnapi futamot illetően azonban még bizakodnak a Mercedesnél: „Holnapra viszont sokkal melegebb időt jósolnak, így remélem, megfelelő irányba mentünk el a beállítások terén és versenytempó tekintetében gyorsabbak leszünk a Ferrarinál. Nincs túl sok stratégiai lehetőségünk sem: ha meglesz a tempónk, akkor vagy eléjük vághatunk, vagy utánuk állhatunk ki a bokszba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: