DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton nem érti, hogyan kapott ki a Ferrariktól

Hiába futott tiszta kört a bahreini F1-es időmérő legvégén, Hamilton közel bő két tizeddel így is kikapott a Ferrariktól. A mercedeses nem érti, hogyan fordultak ekkorát az erőviszonyok.

Bár a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjat Lewis Hamilton előtt a ferraris Sebastian Vettel nyerte meg, kettejük közül egyértelműen a mercedeses volt a gyorsabb pilóta. Nem ez a helyzet a Bahreini Nagydíjon, itt ugyanis eddig egész hétvégén a vörös autók diktálták a tempót. Hamilton számára egyelőre érthetetlen ez a hirtelen visszaesés.

„Nem tudom, hogy ezen a hétvégén miért nincs meg a tempónk. Nincsenek válaszaim. A Ferrari az előző versenyen le volt maradva, most lehet, hogy magukra találtak? Az elkövetkezendő futamokon majd meglátjuk. Vettel pole-pozíciós köre nagyon tiszta volt, de semmi látványosat nem vettem észre rajta. Már az előző versenyen is jól kiegyensúlyozott autónak tűnt a Ferrari, de az én itteni körömmel sem volt probléma. Egyszerűen csak gyorsabbak nálunk” – írta az Autosport.

hamilton-portre-2018



A brit az időmérő edzésen végül 0,262 másodperc hátránnyal a negyedik helyen végzett, ám futamát tovább nehezíti, hogy váltócsere miatt a kilencedik helyre sorolták hátra. Felzárkózására leginkább a Mercedes erős versenytempója adhat reményt, ám Hamilton szerint a Ferrari ebben is erősebb.

„A szuperlágyas hosszú etapjaim elég jók voltak, de nem én voltam a leggyorsabb. Nem számít, milyen gumikat teszünk fel, a Ferrari gyorsabb lesz. Egész hétvégén ez volt a helyzet – a hosszú etapjaik mindkét [szuperlágy és lágy] keveréken gyorsabbak voltak, ez valószínűleg vasárnapra így marad. Mi megpróbálunk változtatni ezen, de nincs sok lehetőségünk azon kívül, hogy mindent beleadunk.”

A címvédő számára tehát szokatlan nehézségekkel kell szembenéznie a mai versenyen, ám a show szempontjából ez egyáltalán nem hátrány. Kíváncsian várjuk, milyen felzárkózásra lesz képes az ötödik sorból rajtolva.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: