DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Rossz teljesítmény és vizsgálat a McLarennél

A hetedik sorból induló Alonso és Vandoorne egyaránt csalódottan nyilatkoztak. A McLaren versenyigazgatója vizsgálatot fog indítani a Q2-es kiesés okai miatt. Abban viszont egyetértés van, hogy az MCL33 gyorsabb lesz a bahreini futamon.

Az Ausztrál Nagydíj ötödik pozíciója és dupla pontszerzése után a McLaren fokozott reményekkel érkezett Bahreinbe – az MCL33 fejlesztéseket is kapott –, ehelyett Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csupán a 13. és 14. helyre kvalifikáltak. A csapatnál teljes az értetlenség, mi okozta a visszaesést.

„Kellemetlen meglepetés volt, nem számítottunk arra, hogy ennyire hátul leszünk” – mondta a Sky Sportsnak Fernando Alonso. „Rossz teljesítmény volt tőlünk, egyértelmű, hogy nem vagyunk boldogok. Azt gondoltuk, hogy a Q3-ért fogunk harcolni. De aztán már a Q1-ben rádöbbentünk, hogy nem vagyunk versenyképesek.”

A spanyol elégedetlen szombatjával, de vasárnapot illetően bizakodás jellemzi, hiszen az eddig látottak alapján a McLaren versenykörülmények között jobb. „Egészen jól kezeljük a gumikat, és remélhetőleg ez előnyt fog jelenteni a verseny folyamán. Az egykörös teljesítmény még nincs optimalizálva. Nem tudjuk kipréselni a maximumot a gumikból az első körön. A hosszabb etapok mindig jobbak egy körnél, meg kell értenünk, ennek mi az oka.”



Stoffel Vandoorne tapasztaltabb csapattársának véleményét visszhangozza: „Mindannyian többre számítottunk ennél ma. A tegnapi első és második szabadedzés jól sikerült, és magabiztos voltam az autóban. Tudjuk, hogy a nagyon sűrű középmezőnyben vagyunk, ahol minden tized rendkívül fontos és számít. Egy előrelépéssel harcolhattunk volna a Q3-ért, bár nehéz lett volna. De ma nem sikerült megtennünk ezt az előrelépést, hiába volt jó a tempónk és egyensúlyunk pénteken” – mondta a szintén hetedik sorból induló belga pilóta.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója egyenesen arról beszélt, a csapat vizsgálatot fog indítani az időmérős leszereplés miatt, hiszen a Q3-ban lett volna a helyük.

„Nyilván kisebb meglepetésként ér minket, tekintetbe véve tempónkat a harmadik edzésen. Nagy vizsgálatra van szükség. Már tavaly is szenvedtünk Bahreinben, ezért vizsgálnunk kell a vonalvezetést. Az ausztrál tempónk nem volt álomszerű, a versenyen a valóságot mutatta. Tudjuk viszont, hogy holnap jobbak leszünk, mint egy körön. Az okára azonban fényt kell derítenünk. Fel kell tennünk néhány kérdést a gyárban. Az igazat megvallva, hasonlóan mindenkihez a bokszfalon, le vagyok taglózva. Meg kell értenünk, mi történt” – idézi Boullier-t a motorsport.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: