DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Alonso: Kemény munkával meglehet a dobogó

Fernando Alonso azon az állásponton van, hogy ha kitartanak az eddigi kemény munka mellett, akkor az meghozhatja a gyümölcsét. Ebben az elkövetkező néhány hónap pedig kulcsfontosságú lesz.

A spanyol meg van győződve arról, hogy a wokingi székhelyű alakulat hamarosan a Red Bull sarkában liheghet, ugyanakkor elismerte azt is, hogy a Renault motor hajtotta MCL33-nak ehhez kemény munkára lesz szüksége.

„Van még mit javulni, hogy elkapjuk a top3 csapatot. Vállalható a különbség, amit le kell dolgoznunk, de ez most rajtunk áll. A következő két hónap kritikus lesz számunkra. Ha nem is a világbajnoki címért fogunk harcolni, azért remélhetőleg a pódiumok meglesznek" – idézi a pilótát az F1i.

Alonso_2



Alonso szerint most a McLarennek a saját kezében van a sorsa, amit már régóta nem tapasztalhatott meg az F1 szebb napokat is látott csapata. „Vélhetően ez az első alkalom az elmúlt három évben, hogy rajtunk múlik. Az autóban megvan a potenciál. Voltak jobb és rosszabb pillanatok a szezon előtti teszteken, és Ausztráliában is hasonló volt a helyzet. A kvalifikáció sem ment eléggé simán, hogy megmutassuk a potenciálunk. Jó verseny volt, egy kis segítséggel a biztonsági autótól, de megszereztük ezt az ötödik helyet, és haladunk tovább. A csapaton áll, hogy hozzuk-e ezt a teljesítményt a következő négy, öt, hat futamon.”

A spanyol tehát továbbra is kitart abban a hitben, hogy hamarosan, inkább előbb, mint később pódiumot szerez csapata. „Igen. Két hellyel maradtunk le a dobogóról Ausztráliában. Bármi megtörténhet. Ha közel vagyunk ehhez a helyezéshez, előbb-utóbb eljön a pillanat” – zárta bizakodóan a szavait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: