DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Hamilton: Elfogyott a Mercedes előnye

A hibrid korszak 2014-es kezdete óta a Mercedes az F1 domináns ereje, ám Lewis Hamilton szerint motorerőt tekintve a maranellóiak mostanra teljesen ledolgozták hátrányukat.

Kiegyenlített küzdelmet láthattunk a Formula-1 jelenlegi két legerősebb csapatától az Ausztrál Nagydíj futamán, amit követően sokakat elkezdett izgatni a kérdés, vajon mekkora valódi tempókülönbség lehet a két nagy rivális között. Míg a Ferrarinál Sebastian Vettel, addig a Mercedesnél Lewis Hamilton fejtegette ezt a témát, eltérő következtetésekre jutva.

„A csapat nem árulta el konkrétan, így nem rendelkezem pontos számmal. Meglátásuk szerint időmérőn (motorerőt tekintve) már teljesen egy szinten van velünk a Ferrari, a futamon talán még lehet valamennyi előnyünk velük szemben. Egy verseny alapján nehéz következtetéseket levonni, hiszen az üzemanyagot tekintve más taktikával mentek, de egyértelműen nagyot ugrottak előre. A következő néhány hétvégén sokat fog majd tisztulni a kép.”

hamilton-vettel-podium-aus



Bár a szezonnyitó időmérőjén Vettel 0,664 másodperccel kapott ki Hamiltontól, a futamon történő mérések alapján az egyenesekben a Ferrari gyorsabbnak bizonyult a Mercedesnél. A taktikai hibából fakadó visszaesése megviselte a címvédő csapatot, de az eheti Bahreini Nagydíjra már teljesen maga mögött tudta hagyni a két héttel ezelőtti bakit.

 „Még így is elégedett vagyok” – folytatta Hamilton. „Bár elsőként kezdtem, és másodikként intettek le, hátrafelé pedig sosem akarok menni. A csapatban mindannyian megsínylettük a dolgot, a verseny után össze is ültünk egy italra. Ide már pozitívan, erőteljesen és egy új iránnyal. Ezért ilyen nagyszerű ez a csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: