DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel kiszámolta a Ferrari hátrányát, Raikkönent nem érdekli

A német úgy gondolja, az ausztrál időmérőn látott differencia nem volt valós, feleakkorára becsüli a Ferrari hátrányát. Raikkönen ugyanerre a kérdésre flegma választ adott.

Nyilvánvaló, hogy egyelőre a Mercedes a mezőny leggyorsabb F1-es autója, de mekkora a Ferrari SF71H lemaradása a W09-hez képest? Az Ausztrál Nagydíj időmérőjének Q3-as szakaszában 0,664 másodperc volt a különbség, egy tetemes mennyiség, Sebastian Vettel viszont a valós lemaradást kevesebbre becsüli.

„A tempót nézve a teszt és első verseny alapján elég egyértelmű, hogy a Mercedes a leggyorsabb, három, négy tized különbséggel” – idézi az Autosport Vettelt. „Ezt láttuk a versenyen is: Lewis kontrollálta a tempóját az elején, később pedig odalépett, amikor kellett neki. Volt még köridő a kezében. Azt hiszem, ez a helyes válasz. A Mercedes mögött pedig nagyon szoros a helyzet.”



„Ez a különbség általánosságban, időmérőn és futamon értendő. Azt hiszem, a kvalifikáción a differencia kicsit nagyobbnak tűnt, mint amekkorának kellett volna lennie. Egyértelmű, hogy a Q2-ben a Mercedesnek és Lewisnak nem sikerült összeraknia a kört, a Q3-ban annál inkább. Max (Verstappen) és én viszont kisebb hibát követtünk el a Q3-ban, enélkül szorosabb lehetett volna” – vezette le meglátását Vettel.

Kimi Raikkönen a csütörtöki médianapon morcos kedvében volt. A sajtótájékoztatón egyszerűen nem válaszolt arra a kérdésre, min változtatna a Formula-1-en, ha hatalmában lenne, inkább arról beszélt, hogy felesleges is ezen gondolkodnia, hiszen nem rajta múlik. Mikor megkérdezték ugyanazt tőle, mint Vetteltől, nem volt hajlandó konkrétumot mondani:

„Lehet találgatni, amíg akartok, de majd a hétvégén meglátjuk, hol állunk. Semennyire sem érdekel, hogy tippelgetni kezdjem, hol állunk, mi a különbség az időmérőn. Úgyis annyi minden változtathat rajta. Beleadunk mindent, aztán majd meglátjuk, hogy hol vagyunk. A legfontosabb vasárnap, a verseny vége lesz, hogy hol értünk célba. Boldogan lennék két másodperccel lassabb is, ha minden vasárnap nyernénk” – nyilatkozta a flegmatikus Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: