DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettel már gyerekkora óta a Ferrariba vágyott

Sebastian Vettel megnyerte a szezonnyitót Ausztráliában, az viszont még kérdéses, hogy idén is harcban lesz-e a bajnoki címért. A német mindenesetre boldog, hogy az olaszoknál versenyezhet.

Remek taktikai húzással és egy kis szerencsével ugyan, de a Ferrari négyszeres világbajnoka kezdheti előnnyel a Bahreini Nagydíjat. A tempója a Mercedesnek volt jobb, de egy szoftverhiba miatt nem mérték jól Sebastian Vettel és Lewis Hamilton közötti különbséget, így a német a címvédő elé került. 

Sebastian Vettel bizakodhat egyrészt a győzelem, másrészt a tavaly mutatott fejlődés miatt is: „Boldog vagyok a Ferrarinál. Tavaly hatalmas lépést tettünk előre, és szeretnénk tartani ezt a fejlődést. Nagyon élveztem, hogy én is része lehettem ennek a nagy előrelépésnek. Az idei évről ebből a szempontból még túl korai beszélni.”

„Már gyerekkorom óta emlékszem a Ferrarira, mindig is itt akartam vezetni. Egyszer a családommal elmentünk Fioranóba, akkor megnézhettem, mi zajlik a színfalak mögött. Most, hogy a részese is lehetek az egésznek, ez a legjobb dolog, ami valaha történhetett” – árulta el Vettel, hogy gyerekkori álma vált valóra, amikor a maranellóiakhoz igazolt.

 vettel-a-ferrarirol-2018



Vettel azt is elmondta, meddig szeretne a Formula-1-ben maradni: „Amíg kulcsszerepet tölthetek be F1-es versenyzőként a csapatban, a munkámra koncentrálhatok, és segíthetem az istállómat. Bár úgy vélem, hogy minden pilóta a csapata része, aki különbséget generálhat, és én is a legjobbamat nyújtom, hogy ez sikerülhessen.”

„Tiszteljük egymást. Mindketten őszinték vagyunk, és nem rejtegetünk semmit a másik elől. Nincsenek játszmáink egymással” – váltott arra a témára, milyen a kapcsolata csapattársával, Kimi Raikkönennel.

„Nem, egyáltalán nem. Magasabbak az elvárásaim magammal szemben, mint bárki másnak, mivel nem érdekel túlságosan a többi ember véleménye. Az ember tisztában van a képességeivel, és ha valamit elront, azt neki kell tudnia a legjobban, hol tolta el” – zárta nyilatkozatát saját elvárásairól Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: