DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Felejtsük el a középmezőnyt

Célpont: A Red Bull. Fernando Alonso töretlenül hisz abban, hogy Ausztrália csak a kezdet volt, a McLarenből még rengeteg potenciál aknázható ki, és már Bahreinben megindulnak a három topcsapat felé.

Az Ausztrál Nagydíjon igazi meglepetést okozott a McLaren: Fernando Alonso ötödik helyen ért célba, annak ellenére, hogy a kvalifikáción még nem jutott be a Q3-ba. Ennek ellenére a csapatot tempója alapján még egyértelműen a középmezőnybe kell sorolni, és az sem egyértelmű, hogy azon belül hányadik erőnek számít. Az optimizmustól duzzadó Alonso viszont már most az F1-es erősorrend első traktusába vágyik.

„Egyértelműen jobb és jobb lesz a helyzetünk, még sok potenciált lehet kiaknázni az autóból. Ez a McLaren-Renault kombináció első versenye volt, ebből kifolyólag ennél csak többet fogunk mutatni. Remélhetőleg már Bahreinben megtesszük a következő lépést, és a Red Bull lesz az új célpont” – nevezte meg ambícióját a motorsport.com-nak Alonso.



„Úgy látom, hogy egyelőre még mindig egyértelműen előttünk vannak, a Mercedes, Ferrari és Red Bull exkluzív csoportjában” – folytatta a spanyol, beismerve a Red Bull reális erejét. „De a McLaren be akar lépni ebbe a csoportba, és azt remélem, hogy a következő pár versenyen elfelejthetjük a középmezőnyt, és felkészülhetünk, hogy ahhoz a kiváltságos három csapathoz csatlakozzunk.”

Alonso kiemelte, hogy a téli motorváltás még mindig érezteti hatását, az MCL33 továbbra is a tökéletesítés fázisában tart: „Nem szabad elfelednünk, hogy a motorszállító cseréjéről a szezon nagyon késői részében döntöttünk, ezért újra kellett terveznünk néhány alkatrészt az autó hátsó részén, melyek már korábban elkészültek. Úgy vélem, a McLaren és Renault közti integráció még mindig nem száz százalékon áll, a következő versenyeken pedig több és több potenciált látunk majd” – nyilatkozta a fejlődésben szilárdan hívő Alonso.

Csapattársa, Stoffel Vandoorne – a melbourne-i 9. helyezett – egybehangzó gondolatokat fogalmazott meg: „Nagyon optimista vagyok, mert tudom, hogy sokat fogunk mutatni. A partnerkapcsolat a Renault-val még mindig nagyon új, ez volt az első versenyünk. Tudjuk, hogy a következő futamokon új alkatrészek érkeznek az autóra, ezáltal úgy érezzük, hogy van terünk a fejlődésre. Tudjuk, hogy a következő pár verseny kritikus fontosságú számunkra, és reméljük, hogy érkeznek fejlesztések az autóra, melyek több teljesítményben nyilvánulnak meg” – mondta a motorsport.com-nak Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: