DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A korábbi Red Bull-nevelt nevetett Hartley-n

A jelenleg a Formula-E-ben versenyző ex-F1-es szerint vicces, hogy az került be a száguldó cirkuszba, akinek ő vette át a helyét egy utánpótlás-szériában. Beszélt Daniel Ricciardóról is.

Többször írtunk már mi is arról, hogy mennyire ritka és mennyire különleges az, ami Brendon Hartley-val történt: az F1-ből már kikopott, de a hosszútávú-világbajnokságon sikeres autóversenyzővé érő pilóta kapott egy második esélyt és beülhetett a Toro Rossóba. Korábbi riválisai, vagy éppen a Red Bull-családhoz tartozó versenyzők is meglepődve fogadták a hírt.

"Nevetnem kellett, amikor a Red Bull leigazolta Hartley-t, mert anno őt rúgták ki azért, hogy én kapjam meg a helyét a WSR szériában. Szórakoztatónak találtam" - mondta erről Jean-Eric Vergne, aki nem tudott megkapaszkodni a Formula-1-ben, hiába kapott lehetőséget a Toro Rossónál.

vergne_1



"Visszatekintve másképp kellett volna kezelnem néhány dolgot. Kemény tizenkét hónapom volt, sok dolgon változtattam a sport megközelítésével kapcsolatban. A pozitívum az, hogy tanulni tudtam a történtekből és ma már nem hiszem, hogy meg tudok úgy sérülni a Formula-E-ben, mint akkor a Formula-1-ben."

Vergne kicsit bővebben is beszélt az akkori helyzetéről és hogy mi volt a legfőbb gondja a száguldó cirkuszban. "Erősen és magabiztosan érkeztem a Formula-1-be, de néhány ember teljesen összetört engem. Az autón kívül most már mindent más szemmel nézek, így sokkal jobb."

"Az első F1-es futamomon nyolcadik lettem és óriási ünneplés volt a csapatnál, én pedig azt mondtam, hogy ez csak egy nyolcadik hely, én nem ezt akarom. Ha visszamehetnék, ez egy olyan dolog, amin egyértelműen változtatnék. Boldog lennék a nyolcadik hellyel és egyébként ez volt Daniel Ricciardo erőssége. Mindig boldog volt, bármi is történt és szerintem nekem ez volt a gyengepontom."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: