DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Force India a fennmaradásért harcol

Az indiai istálló csapatvezető-helyettese, Bob Fernley folyamatosan dolgozik azon, hogy összerakja a 2018-as költségvetést. A Williams azonban megvétózta az előlegigényt.

Többször is lehetett már hallani olyan pletykákat, hogy a Force India a fennmaradásért küzd. Az istálló a sereghajtók közül emelkedett a középmezőny élére az elmúlt tíz évben úgy, hogy valódi gyári támogatásban soha nem részesült. Számítások alapján az idei büdzsé megközelítőleg 97 millió font.

Ezzel a mezőny egyik legkisebb költségvetésű csapata (ahogy eddig is), de az utóbbi években messze a leghatékonyabban használták fel szűkös forrásaikat, 2016 után 2017-ben is a konstruktőri bajnokság negyedik helyét csípték meg. A pletykák szerint egy meg nem nevezett brit energiaital-gyártó vállalat komoly érdeklődést mutat, hogy felvásárolná Vijay Mallya gárdáját.

A Force India pénzügyileg nem áll erős lábakon


A csapatvezető-helyettes szerint egyelőre továbbra sem sikerült teljes mértékben összerakni a 2018-as költségvetést. „Rövid idő alatt sok pénzt kell szereznem” – idézte Fernley-t a német Bild című lap. Emiatt előleget igényelt a Liberty Mediától a 2017-es, az istállónak járó bevételekből.

Ez máskor is gyakran megtörténik a gyengébb pénzügyi helyzetben levő gárdáknál. Ugyanakkor a Williams megvétózta ezt az igénylést, mivel korábban megegyeztek arról, hogy a csapatok teljes támogatása kell ehhez. „Igen, ehhez a többi istálló egyetértése is szükséges, a Williams pedig most élt vétójogával. A következő két-három hétre van egy tervem, ami remélem, működni fog” – tette hozzá Fernley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: