DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton: Bahreinben gyors lesz a Ferrari

Ausztráliában egyértelműen Lewis Hamilton Mercedese volt a leggyorsabb mind az időmérő edzésen, mind a versenyen, mégis vesztett. Bahreinben szoros csatára számít a Ferrarival.

Néha a szerencsén is sok múlik. A világbajnoki címvédő parádés kört rakott össze az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén és több, mint hat tizedmásodperccel győzte le fő riválisait, a Ferrarikat. A versenyt is könnyen ellenőrzése alatt tartotta, a virtuális biztonsági autó azonban keresztülhúzta számításait.

Hamilton erős Ferrarit vár Bahreinben


Sebastian Vettel az élre került szerencsésebb stratégiájával, onnantól pedig már nem is engedte ki kezéből a győzelmet. A német a siker ellenére elismerte, hogy jelenleg nem tartanak ott, ahol a Mercedes. Lewis Hamilton keserűen vette tudomásul, hogy kicsúszott kezéből a biztos futamgyőzelem, pedig az autója jobb volt. Bahreinben viszont már éles küzdelemre számít.

„Egyszer fent, egyszer lent. Mindig változni fog a helyzet. A Ferrari nagyon gyors az egyenesekben, úgy vélem, a teljesítményük jobb, mint amit eddig mutattak. A következő versenyen nagyon gyorsak lesznek” – ismerte el a rivális erejét a második helyen végző Lewis Hamilton.

„Mindig jól teljesítenek a forróbb pályákon, még ha éjszakai versenyről is beszélünk, az mindig nagy nehézség az abroncsoknak. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz számunkra egyszerű, szoros versenyre számítok” – tekintett előre a világbajnoki címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: