DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

A Mercedes frusztrált, nem érti a vereséget

Lewis Hamilton magabiztosan vezette az Ausztrál Nagydíjat, mégis kikapott Sebastian Vetteltől. A brit ászon kívül az istálló sem érti, hogy történhetett, keresik az okot, amiért elvesztették a győzelmet.

Abszolút biztosnak tűnt Lewis Hamilton győzelme Melbourne-ben, a futam első felében a világbajnoki címvédő magabiztosan kontrollálta a versenyt Kimi Raikkönennel szemben, ám a virtuális biztonsági autós időszak alatt végrehajtott kerékcserének köszönhetően Sebastian Vettel annyit nyert, hogy befért a Mercedes-pilóta elé is.

Már az eset után is értetlenségének adott hangot a rádión Hamilton, ahogy pedig az várható volt, hiába tűnt gyorsabbnak a Mercedes, az elégtelen előzési lehetőségek miatt kénytelen volt beérni a második hellyel. Toto Wolff csapatfőnök szintén keresi az okokat, amelyek a vereséghez vezettek, ez egyáltalán nem volt benne a pakliban.

 

„Nagyon nehéz elfogadni, mert a tempónk megvolt. Ki kell még derítenünk az okát, de elvesztettük végül a győzelmet. Nagyjából három másodperces előnyünk volt. Nem tudom pontosan, mi történt, meg kell néznünk a számítógépes adatokat, ezen leszünk minél hamarabb” – nyilatkozta az Ezüst Nyilak csapatfőnöke.

„Ha valahol szoftverprobléma adódott, gyorsan ki kell javítanunk. Úgy vélem, a probléma a mi rendszerünkben rejlik valahol. Elméletileg tizenöt másodperc kellett volna egy bokszkiálláshoz, mi pedig tizenkettővel voltunk lemaradva, elég kellett volna, hogy legyen, de mégsem lett elég” – fogalmazott bosszúsan Wolff.

„Teljes intenzitással támadott Lewis, de láthatjuk, hogy az előzési lehetőségek ezen a pályán egészen rosszak. Még a legjobb előzőművészek sem voltak képesek egyetlen egyre sem. Lewisnak végül fel kellett adnia a harcot, különben a gumik nem tartottak volna ki a verseny végéig” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: