DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Alonso számára reménytelen az F1

A McLaren 2018-ban sem tűnik az élmezőnyre veszélyes autónak, Fernando Alonso pedig zsinórban a sokadik évét veszíti el emiatt. Korábbi német kollégája úgy véli, el is vesztette már reményét.

Tény, hogy a Mercedes hosszú évek óta uralja a száguldó cirkuszt és a jelek szerint idén sem nagyon lesz ez másképp. Egyedül a Ferrari és időnként a Red Bull tudott tavaly némileg beleszólni, de 2014 óta a riválisok nem sok sót ettek meg az Ezüst Nyilak mellett.

Fernando Alonso utolsó, ferraris idénye sem lett túlságosan sikeres, futamgyőzelem nélkül, messze a vert mezőnyben zárta az évadot, majd nagy reményekkel átigazolt a McLaren-Hondához. Ott azonban óriási bukást szenvedett el a rettentően lassú és megbízhatatlan erőforrás miatt. Átmeneti javulás után tavaly újra mélyre zuhant a wokingi istálló, Alonso pedig zsinórban harmadik évében is dobogó nélkül maradt.

Rosberg szerint Alonso már nemigen remél semmit az F1-től


Nagy reményeket fűztek az idei, már Renault-erőforrással hajtott versenyautójukhoz, de a jelek szerint egyelőre a Mercedes-Ferrari-Red Bull trióra veszélytelenek. Már a téli szünetben kiderült, hogy Alonso a WEC bajnokságban is részt vesz, köztük a Le Mans-i 24 órással. Nigel Mansell akkor úgy vélte, Alonso előre tudja, hogy az F1-ben nem lesz elég versenyképes, a Toyotával viszont győzhet.

Ezt a véleményt erősítette meg most a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is, aki szerint a spanyol már nem reménykedik abban, hogy a Formula-1-ben győztes lehet, így más sorozatokban keresi a sikert. „Azért versenyez olyan helyeken, mint Indianapolis, vagy Le Mans, mert már nemigen remél az F1-től semmit”.

„Keresnie kellett olyan dolgokat, amelyek kielégítik győzelmi vágyait. Mert a Formula-1-es világbajnoki cím megnyerése jelenleg egyáltalán nem opció. Ő lehet azonban a legsokoldalúbb versenyző a világon. Hogy nyer-e valamilyen nagyobb díjat 2018-ban? Nem. Látjuk-e a dobogón? Egy harmadik helyezéssel, miért ne?” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: