DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton válaszolt: Rosberg csak címlapra akar kerülni

A Melbourne-ben szakértőként dolgozó 2016-os világbajnok excsapattársa fő gyengeségét boncolgatta – mikor Lewis Hamiltont szembesítették ezzel, cinikus választ adott.

Az Ausztrál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján is felmerült Nico Rosberg közelmúltban tett kijelentése. Az eseményen részt vevő egyik újságíró úgy fogalmazott, Hamilton „egyik korábbi csapattársa” nyilatkozta a héten, hogy a címvédő gyengesége az egyenletes teljesítmény hiánya, egyes időszakokban nem teljes mértékben erős fejben, és ez lehet a kulcs legyőzéséhez. Annak ellenére, hogy az újságíró nevet szándékosan nem mondott, Hamilton természetesen azonnal tudta, kiről van szó.



„Azt hiszem, az előző évben már bebizonyítottam, hogy nem ez az eset áll fenn” – válaszolt a Mercedes sztárja, majd rövid szünet után cinikusan hozzátette: „Megint csak azt gondolom, hogy sok embernek szüksége van a címlapra kerülésre, aminek talán az egyik módja, ha ilyeneket mond. Nekem a célom idén az, hogy még kiegyensúlyozottabban teljesítsek, mint az előző évben. Szerintem épp a stabil teljesítményem volt az oka, hogy megnyertem a bajnoki címet.”

Az újságíró ehhez kapcsolódóan Sebastian Vettelt is megkérdezte arról, milyen tervet dolgozott ki a brit legyőzésére. A Ferrari pilótája humorral válaszolt: „Mindent kifundáltam, de nem hoztam magammal, a szobámban van. Természetesen szigorúan titkos, így semmilyen részletet nem árulhatok el.”

Nico Rosberg hétvégén a Sky Sports szakértőjeként fog ténykedni, így esély van rá, hogy a korábbi riválisok bekerülnek még közösen a hírekbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: