DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ígéret a McLarentől: Hibák kijavítva

Igaz, hogy az F1 tavaly téli tesztidőszakához hasonlóan idén is gyakran sújtotta a McLarent műszaki hiba, de a csapatfőnök most ígéretet tett: a szezonnyitó előtt minden technikai zűrt elhárítottak.

Eseménydús tesztsorozaton van túl a McLaren istállója – a Formula-1 két hetes felkészülési időszaka során a wokingi csapat új, MCL33-as típusát csiszolgatva jó néhány hibát fedezett fel autójában. Nyolc nap alatt gond volt a kerékrögzítéssel, az akkumulátorral és a kipufogóval is, miközben az erőforrás hűtésének problémája szinte az egész tesztidőszakon végigkísérte őket. A rendszeres „tűzoltással” jelentős mennyiségű pályaidőtől esett el a csapat, így a tervezett 1000 körtől is meglehetősen elmaradva mindössze 599-et teljesítettek. Eric Boullier csapatvezető azonban ígéretet tett, hogy csapata előtt azóta minden egyes probléma terítékre került.

alonso-test-2018-eloszezon



„A megbízhatóságunk nem volt azon a szinten, ahová eredetileg vártuk” – vallotta be Boullier. „Azóta azonban minden felmerült problémát kivizsgáltunk a gyárban. A színfalak mögött óriási munka zajlik annak érdekében, hogy az eredeti küldetésünket – mely szerint az új csomagunkból a maximumot kiaknázzuk – már az első futamra véghezvigyük.”

Az autó teljesítményét tekintve azonban Boullier nem bocsátkozott jóslatokba, különösen azért nem, mert a sűrűsödő középmezőny (ahová a McLaren reálisan várható) egyelőre kiszámíthatatlan erősorrendről árulkodik. „Távol álljon tőlünk, hogy a csodára várjunk. Ami viszont biztos, hogy apait-anyait beleadunk a hétvégén.”

Bár tény, hogy a csapatok közül a McLaren töltötte a legkevesebb időt a pályán, azt meg kell hagyni, hogy autójuk stabil működése során egész ígéretes tempóra is képes volt. A wokingiak pilótája, Fernando Alonso így kifejezetten pozitívan várja a szezonnyitót. Néhány nappal az Ausztrál Nagydíj előtt egészen lelkesen nyilatkozott, az „alig várom már” és a „végre versenyezhetünk” is elhangzott a szájából

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: