DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso tűkön ülve várja már az első futamot

"Végre versenyezhetünk!" és "Alig várom már!" - ilyen mondatokat fogalmazott meg a McLaren spanyol F1-es klasszisa, szemmel láthatóan tényleg nagyon szeretne már autóba ülni.

Már csak néhányat kell aludni az idei szezon első Formula-1-es versenyéig, hiszen a mezőny már megcélozta Melbourne-t, hétvégén pedig az Ausztrál Nagydíjjal elkezdődik a 2018-as idény. A McLaren egyelőre kicsit sötét lónak tűnik, hiszen a barcelonai teszt során többször is technikai gondokkal bajlódott a csapat, de produkált biztató időeredményeket is. 

alonso_3



"Végre versenyezhetünk! Bár persze nem ez az első idei versenyem (indultam már a daytonai 24 óráson és nagyon sűrű szezon vár rám), de nagyon izgatott vagyok, hogy beülhetek az MCL33-ba az év első nagydíján. Az autónk megmutatta a téli tesztek során, hogy nagy potenciál van benne és bár tudjuk, hogy sokat kell még dolgoznunk, máris sokat tanultunk a csomagunkról és hogy a különböző elemek hogyan működnek" - nyilatkozta Fernando Alonso.

"Soha senki nem tudja megjósolni, hogy a többiek hogyan teljesítenek majd az új szezon első futamán és ez tovább növeli az izgalmat. Melbourne egy kiváló pálya, ez lesz az idei első igazi teszt és alig várom már, hogy lássam, mire vagyunk képesek a hosszúnak tűnő téli szünetet követően" - tette hozzá a spanyol világbajnok.

Alonso a gondok ellenére az utóbbi hetekben is nagyon pozitívan nyilatkozott, érezhetően bízik a technikában - legalábbis egyelőre...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: