DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Több gond is van a Williams új autójával

Nem mondhatni, hogy brillírozott a grove-i gárda az előszezoni teszteken Barcelonában. Paddy Lowe elárulta, hol kell javítania csapatának az FW41-esen a jobb köridők elérése érdekében.

A Williams már az új autó megjelenésekor tisztázta, hogy radikális változásokon esett át az autó az előző évihez képest. A grove-i csapat köridői nem voltak acélosak Barcelonában, igaz, ezekből a tesztekből még sosem szabad messzemenő következtetéseket levonni, Paddy Lowe mostani nyilatkozata mégis elárulta, hogy nincs minden rendben az FW41-es körül.

A csapat technikai igazgatója a két legnagyobb problémával kezdte mondandóját. „Az autónk korlátai jelenleg a kanyarbejáratok és a stabilitás. Ezek a gyengeségek elég gyakran előfordulnak, de most különösen nagy problémát jelentettek nálunk a tesztek alatt.”

„Ha fejlődni tudunk, úgy gondolom, nagyot fogunk ugrani a köridőkben, mert más területen remekül működik az autó” - mutatott rá a pozitívumokra Lowe.

 lowe-az-autorol-2018



Egyelőre úgy tűnik, a nyolc nap nem volt elég az autó hibáinak javítására, a brit szakember ugyanis csak tippelni tud az okokra: „Gyakran ezeket a dolgokat az aerodinamika befolyásolja a legerősebben, de függhetnek a gumiktól, vagy bármi mástól. Ez mindig több dolgon múlik.”

„Hatalmas mértékű változáson ment át a csapat és az autó egyaránt. Eltarthat egy ideig a fejlődésünk és a tökéletes működés elérése, és sokat javulhatunk a szezon közben és a következőbe tartva. Úgy érzem, nagy a potenciál a csapatban” - zárt Lowe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: