DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Volt F1-es pilóták is a Haast dicsérik

Meggyőző tempóval és megbízhatósággal kezdte az idei F1-es szezont a Haas. Az amerikai istálló egy egykori benettonos pilótára is jó benyomással volt, aki a tavalyi Ferrarihoz hasonlította autójukat.

A Haas szurkolói számára bizakodásra adhat okot a barcelonai tesztsorozat eredménye. Az idén harmadik F1-es évét teljesítő amerikai csapatnak két konstruktőri nyolcadik helyezés után könnyen lehet, az idei évre egészen a középmezőny elejébe sikerült előreugrania. Kevin Magnussen és Romain Grosjean komolyabb műszaki fennakadás nélkül csinálta végig a két hetes tesztidőszakot, miközben a számítások szerint a tavalyi tempójukhoz képest több, mint két egész másodpercet sikerült fejlődniük. Az őket a pálya széléről szemlélő egykori F1-es pilóta, Alex Wurz is biztató véleménnyel van a fiatal istállóról.

„A Haas jó benyomással volt rám” – nyilatkozta a Speed Weeknek az osztrák. „Kiválónak tűnik az autójuk – annyira jónak, mint a tavalyi Ferrari, és mindenki tudja, az milyen kiemelkedő technika volt. Az autó egyensúlya bármilyen üzemanyag-mennyiséggel megkapó volt” – dicsérte őket.

magnussen-tesz-2018-eloszezon



Magnussen a tesztsorozat utolsó előtti napján villantott egy nagyot, amikor Sebastian Vettel Ferrarija (és pályarekordja) mögött a második legjobb körrel zárta a gyakorlást. A dán édesapjának is beszámolt pozitív tapasztalatairól, aki pedig az újságírók előtt lelkesedett.

„El tudom képzelni, hogy mennyire magabiztos most a csapat” – nyilatkozta idősebb Magnussen. „Kevinnek nagyon fekszik az autó. Jó benyomásokat szerzett róla, szerinte sikerült fejlődniük. A többiekhez képest viszont nehéz viszonyítani - ott van a Toro Rosso, a Haas, a Williams, a McLaren és a Renault is, egy ilyen csoportban pedig nehéz belőni, hol is helyezkednek el pontosan. Mindenesetre a csapat és Kevin is magabiztos. Most irány Melbourne, ahol mindenre fény derül.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: