DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainzot jelenleg kicsit sem érdekli jövője

Carlos Sainz 2018-ban biztosan a Renault pilótája lesz, de utána nem tudni, merre vezet az út a spanyol számára. A fiatal versenyző arról beszélt, miért nem foglalkoztatja még ez a kérdés.

A 2017-es szezon végén került Carlos Sainz a francia gárdához Jolyon Palmer helyére, aki nemrég jelentette be, mivel foglalkozik majd 2018-ban. A spanyol pilóta tavaly egy hetedik pozícióval nyitott az Amerikai Egyesült Államokban új csapatában, de a további versenyeken nem tudott pontot szerezni.

Mióta megkezdte a munkát a Renault-nál, a franciák rendkívül elégedettek vele, és Sainz szép helyezésekkel csak rájuk koncentrálva szeretné meghálálni nekik a lehetőséget: „A mostani helyzetemben inkább a jelennek élek, a jövőm pillanatnyilag a legkevésbé sem érdekel. Tudom, hogy ha jó évem lesz, jönni fognak a lehetőségek, ezért sokkal jobb most a jelenre koncentrálni. A legjobbamat szeretném nyújtani a Renault-val, mert megérdemlik a szép eredményeket.”

 sainzot-nem-erdekli-jovoje-2018



„Lehetetlen tudni, mit hoz a jövő, vagy mi fog történni az első versenyen, úgy, hogy nem próbáltuk ki az új autót, így inkább a jelenre fókuszálok” - adott magyarázatot a további jövőjével kapcsolatos kérdésekre a Renault pilótája.

Ebben az időszakban még nem tudni, ki és mennyit javult az előző évhez képest, de Sainz magabiztosan vághat neki a teszteknek: „Nehéz megmondani, de szerintem a csapat fejlődött a tél alatt. Azt nem tudom mennyit, de meg vagyok győződve róla, hogy nagy lépéseket tettünk előre a szezonkezdetre. Ez most már a többiektől függ, és attól, ők mennyit javultak a télen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: