DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff még mindig le akarja fűrészelni a halót

Nincs kibékülve a Mercedes F1-es csapatvezetője az új fejvédő eszközzel. Wolff szerint a glória esztétikailag borzalmas, és a Liberty Media mással kapcsolatos döntéseit is kifogásolta.

Az utóbbi időszakban egyre többen szólalnak meg a halo ügyében. Daniel Ricciardo szerint ez az állapot nem fog sokáig tartani: mindenki megszokja majd a látványát, és előbb-utóbb nem ez lesz a paddock fő beszédtémája. 

Toto Wolff sem az eszköz pártolóinak táborát gyarapítja, sőt az osztrák szakember legszívesebben eltüntetné az autókról, nemtetszésének kifejezésére pedig ugyanazzal a szófordulattal élt, mint két hónappal ezelőtt: „Adjanak egy láncfűrészt, és levágom! Az rendben van, hogy védi a versenyzőket, de ez nem lehet a végső megoldás. Olyan dologgal kell előállnunk, ami jobban néz ki, de ez egy masszív súly az autó közepén, ami elrontja az egyensúlyt.”

wolff-a-halorol-2018



2018-ban a futamok kezdetet is változni fog, és Wolff a Libertyvel ebben sem feltétlen ért egyet: „A két óráról háromra váltás szerintem jó döntés, de egyáltalán nem tudom megérteni, miért tolták még 10 perccel a kezdést. Szerintem ez hiba.”

A Mercedes csapatvezetője a rajtrácslányok betiltását sem tartja elfogadhatónak: „Ezt sem tudom megérteni. Szerintem jó dolog volt, és nem hiszem, hogy negatív fényben tüntette volna fel a nőket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: