DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egy dolgot sajnál Kubica mostani helyzetében

A 2017-es szezon végén nagyon közel került Robert Kubica ahhoz, hogy ismét a Formula-1-ben versenyezhessen. A Williams végül nem őt választotta, de a lengyel nem adja fel, az F1-ben akar szerepelni.

A veterán versenyző 2018-ban a grove-i alakulat tartalék- és tesztpilótája lett, az azonban világos, hogy nem ez volt Robert Kubica elsődleges célja. Teljes szezont akart teljesíteni a Williamsszel, de a csapat végül Szergej Szirotkin mellett döntött, aki Lance Stroll-lal fogja alkotni az istálló párosát.

Kubica szerint az elkövetkező időszak döntő lehet karrierje szempontjából, emellett elvárásairól is beszélt: „A szezon következő hét, nyolc vagy kilenc hónapja közelebb hozhat a visszatéréshez. Nem tudom, most mennyire voltam hozzá közel, de ez már nem is fontos. Alacsonyak maradnak az elvárásaim, és megvan az a szokásom, hogy akkor hiszek el valamit, amikor már tényleg megtörtént, de az utóbbi időszakban egy bizonyos ponton már szinte biztosra vettem, hogy versenyezni fogok Ausztráliában.”

A Williams visszatérője sajnálja, hogy nem lehet ott a többiekkel a futamokon a pályán: „Őszintén szólva nem hinném, hogy mindig szép pillanataim lesznek. Nem valami jó úgy menni a versenyekre, hogy csak nézhetem a többieket, de megéri, mivel ez ad esélyt a visszatérésre. Talán ez is annak a hosszú útnak a része, melyet idáig megtettem, és örülök, hogy eddig eljutottam.”

 kubica-egy-dolgot-sajnal-2018



„Azt is gondolom, hogy remek pillanatokat fogok átélni, elégedett leszek ezzel a szereppel, annak ellenére, hogy nem harcolhatok a pályán a többiekkel. Mindent meg fogok tenni, hogy ismét esélyem legyen. Az a célom, hogy visszavegyem azt, amit az élet elragadott tőlem, és remélem, hogy ez nem örökre szólt” - folytatta Kubica elszántan.

A lengyel viszont biztos benne, hogy tapasztalatával segíteni tudja majd a mérnökök és a csapat fiatal pilótái közötti kommunikációt: „Bizonyos értelemben tolmács is leszek. Mérnökök gyakran ülnek egy asztalnál a pilótákkal, de kicsit olyan, mintha eltérő nyelvet beszélnének. Néha ugyanazt a dolgot más módon közelítik meg, és nem értik meg azt, mi a versenyzők számára az elsődleges, a pilóták pedig őket nem értik meg teljesen. Ez azért van, mert teljesen más oldalról látják a sportot.”

„Remek kihívás előtt állok, nagyon sok információval fogok gazdagodni, és ennek köszönhetően jobb versenyzővé válhatok” - zárta Kubica a pozitívumokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: