DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Éles küzdelem várható a Renault-nál

Az elmúlt évekkel szemben, 2018-ban komoly csata várható házon belül a Renault gyári istállójánál. Vajon a vetélkedés elrontja a kapcsolatot a két pilóta között, vagy megmarad a jó viszony?

Az idei pilótafelállást megvizsgálva, nagy az esélye, hogy csapaton belül a legkiegyenlítettebb küzdelem a francia gyári istállónál várható Nico Hülkenberg és Carlos Sainz között, ahogy ebből már némi ízelítőt kaphattunk tavaly is az utolsó futamokon. Korábban Jolyon Palmer nem jelentett konkurenciát a rutinos német számára.

Így gondolja az egykori Formula-1-es pilóta, Karun Chandhok is, egyikükkel személyes emléke is van, amikor még együtt versenyeztek. „Szórakoztató lesz kettejük párharca. Carlos az átigazolása után rögtön bebizonyította, hogy rettentően gyors tud lenni. A mérnökei nem győzik dicsérni a kemény munkát és a gyors tempót, amire képes új csapatában” – nyilatkozta Chandhok az Autosport magazinban.

Jó eséllyel Sainz és Hülkenberg is vezető szerepre tör majd csapaton belül


„Szerintem Carlos idén még magasabb fokozatba kapcsol és kitűnően fog versenyezni. Valószínűleg édesapjától örökölte ezt a fokú tudását, aki 55 évesen ismét Dakar Rali győztes lett. Azt hiszem, az, hogy a Toro Rossónál kezdte a pályafutását Verstappen mellett, a lehető legjobb volt, ami történhetett vele”.

„Korábban, amikor alacsonyabb osztályban versenyeztem, két olyan pilótával találkoztam, akit kicsit többre tartottam a mezőny többi tagjától. Az egyik Lewis Hamilton volt, a másik pedig Nico Hülkenberg. Ha valaki azt mondja nekem nyolc évvel ezelőtt, hogy Nicónak 2017 végén még mindig nem lesz dobogós helyezése a Formula-1-ben, őrültnek gondoltam volna” – dicsérte két pilótatársát az indiai.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: