DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Sauber saját akadémiát indítana

Külön rendszer szerint működik a Formula-1 juniorképzése, kívülről meglehetősen nehéz bejutni a száguldó cirkuszba. A Sauber is erősen fontolóra vette, hogy hamarosan akadémiát indít.

Hosszú ideje működik a Ferrari tehetséggondozó rendszere, többen is eljutottak már a Formula-1-be, ahol több-kevesebb sikerrel megállták a helyüket. Jules Bianchi kifejezetten sokra vihette volna, a jelenlegi mezőnyből pedig Charles Leclerc-ben bíznak a leginkább, aki az Alfa Romeo-Sauber színeiben debütál idén.

A Mercedes esetében is sikeresnek nevezhető az utánpótlásképzés, Pascal Wehrlein tavalyelőtt mutatkozhatott be a száguldó cirkuszban, még ha jelenleg csapat nélkül is maradt éppen. Óriási tehetségnek titulálják a Force India francia pilótáját, Esteban Ocont is, a fiatalabbak közül pedig ugrásra készen áll a brit George Russell is.

A Mercedes és a Ferrari jó ideje sikeresen neveli a fiatalokat, most a Sauber is ezt tervezi


Az idén megújuló (Alfa Romeo) Sauber szoros együttműködést folytat a Ferrari istállóval, vélhetően ennek is köszönhető, hogy Charles Leclerc, a Ferrari juniorjaként helyet kapott a svájci csapatnál idén. A húsz éves monacói hatalmas tehetségnek tűnik, csapattársa pedig az a Marcus Ericsson lesz, aki a legutóbbi 48 versenyén képtelen volt pontot szerezni. Utoljára a 2015-ös Olasz Nagydíjon járt sikerrel.

„Ez a sorozat azonban gyorsan megszakadhat, tavaly nagyon korlátozottak voltak a lehetőségei. Az utolsó tíz nagydíján jól teljesített, remek csapatjátékos és jó visszajelzéseket ad a mérnököknek” – dicsérte svéd pilótáját Frederic Vasseur, csapatfőnök.

„Húsz éven át dolgoztam az utánpótlásképzésben. A Saubernél is tervezek indítani egy juniorakadémiát, akár már 2019-től. Szükségünk van a tehetségekre, ahogy most Leclerc is nálunk tekeri a kormányt” – tekintett előre az Alfa Romeo Sauber csapatfőnöke. A francia szakember ismét megerősítette, hogy a svájciak idén a középmezőnybe próbálják újra feltornászni magukat a tavalyi pocsék évet követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: