DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Di Resta: Nagy kockázatot vállal a Williams

Óriási versenyfutás zajlott az utolsó elérhető versenyzői ülésért. Paul di Resta alulmaradt, ám úgy véli, a Williams nagy rizikót vállal a meglehetősen tapasztalatlan párosának bevetésével.

A tavalyi évben tesztpilótai szerepkörben dolgozott a grove-i istállónál Paul di Resta, a Hungaroringen azonban élesben is kipróbálhatta magát (hosszú évek szünetét követően) Felipe Massa váratlan betegsége okán. A hosszú kihagyás ellenére teljesítménye elfogadható volt, bár nagyot nem domborított.

Robert Kubica mellett éppen az 59 nagydíjon részt vett brit pilótát tartották komoly esélyesnek, hogy idén átveheti a visszavonuló Massa helyét a Williamsnél. Utána még többen csatlakoztak a versenyfutáshoz, Szergej Szirotkin mellett Danyiil Kvjat és Jolyon Palmer neve is felmerült. Végül a komoly szponzori háttérrel jelentkező Szirotkin lett a befutó, bár az istálló bizonygatja, hogy nem a pénz döntött.

Di Resta alulmaradt a versengésben, de a teszten mindent kihozott magából


Robert Kubicát teszt- és tartalékpilótának szerződtették, di Resta pedig így végleg távozik a nagynevű csapattól. A Williams szakított azzal a szokásával, hogy legalább egy nagyon tapasztalt pilótával mennek harcba, mivel Szirotkin teljesen újonc lesz idén, de Lance Strollnak is csak egyetlen szezonnyi rutinja van.

„Ez a felállás igencsak kockázatos döntés, a srácok tapasztalatát tekintve. Lance-nek egy éves rutinja van, Szirotkin pedig most érkezik. Úgy vélem, a McLaren a világbajnoki címre is esélyes lehet, de a Renault is képes lehet a Williamst legyőzni. Ahogy telnek az évek, már nincs akkora előnye a csapatnak a Mercedes-erőforrás miatt” – nyilatkozta Paul di Resta a Racer szaklapnak.

Bár a visszatérés nem sikerült, di Resta örül, hogy év végén tesztelhetett a Williamsnek. „Nagyon boldog vagyok a teszt miatt, jó volt ismét autóba ülni. Kihoztam magamból a lehető legtöbbet” – tette hozzá a 31 éves di Resta, akinek ezzel még inkább csökkentek az esélyei, hogy újra a száguldó cirkusz mezőnyének tagja lehet. Tény az is, hogy a szakembereket komolyan érdekli, mire megy a Williams idei, tapasztalatlan párosával.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: