DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

A McLaren új szlogenjének háttere

A teljes újjászületést tűzte ki céljául a patinás, wokingi istálló 2018-ra. Ennek megfelelően egy új jelmondattal is jelentkeztek. De vajon mi áll a „Légy bátor” szlogen mögött? Erre adtak magyarázatot.

A McLaren saját honlapján közölt egy rövid videót, aminek végén a „Légy bátor” mondat olvasható. A rajongókat azonnal érdekelni is kezdte, mi állhat az elmúlt években meglehetősen alulteljesítő, ám idén az új motorszállító miatt újra reményteljes istálló eddig nem látott jelmondata mögött?

Bátor döntésnek tartják a Renault-ra való váltást is


Aki arra gondol, hogy a megújulást és a motorszállítóváltást szimbolizálja, nem lő nagyon mellé. De több oka is van. A McLaren csillaga idén újra felragyoghat, miután az alulteljesítő Hondát 2018-tól felváltották a Renault-erőforrással és a részeredmények már most biztatók. Az MCL33 február 23-án kerül nyilvánosan bemutatásra, de a közösségi médiában máris elkezdték használni az új hashtaget, #bebrave, azaz „Légy bátor”.

Mi áll pontosan emögött? A McLaren hivatalos weboldalán adta meg erre a választ a csapat. „A kockázatvállalásra gondoltunk ezzel. Időnként szükség van olyan döntésekre, amikor valami olyasmibe ugrik bele az ember, amikor nem tudja pontosan, hol köt ki. Ez a versenyzői mentalitás, először dönt, majd később javítja a hibát”.

Visszatér-e az élmezőnybe már idén a McLaren?

A McLarennél hoztak már komoly döntéseket, amik később nem a legjobban sültek el, gondoljunk csak Alain Prost és Ayrton Senna összepárosítására, vagy kicsit később a Fernando Alonso-Lewis Hamilton duóra. Most a Renault-ra való hirtelen áttérés hordozott magában kockázatot, de a csapatvezetés szerint a bátor döntés meghozza jutalmát már idén. „2018-ban is rendkívül bátran döntöttünk, hogy szövetségre lépünk a Renault-val, igen kockázatos volt, de hát legyünk bátrak!” – ismerte el Zak Brown, vezérigazgató.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: