DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Domenicali: Alonso, Hamilton és Vettel a legjobbak

Stefano Domenicali, a Ferrari egykori csapatfőnöke beszélt korábbi pilótájáról. Az olasz szerint Alonso még mindig az élmezőny tagja lenne, ha a McLaren gyorsabb autót adna neki.

Szenzációs hír látott napvilágot a héten: a spanyolok kétszeres F1-es világbajnoka idén nemcsak a száguldó cirkuszban indul, hanem a WEC-ben is, tehát két világbajnoki mezőnyben fog szerepelni. 

A Lamborghini elnöke szerint Alonso más szériákban való részvételével azt szeretné bizonyítani, hogy nem kopott vezetési tudása: „Fernando az F1-en kívül keres kihívásokat, mert a csapata elég nehéz periódusban van. Meg akarja mutatni és bizonyítani szeretné, hogy még mindig megvannak a képességei és a világ legjobbjai között van.”

Domenicalinak feltették a kérdést, szerinte jobb-e a spanyol a címvédő britnél, amire az olasz a következő választ adta: „Ki az erősebb, ő vagy Hamilton? Nehéz megmondani, valaki az időmérőn gyorsabb, valaki versenyen, mások pedig a pszichikai hadviselésben.”

 domenicali-alonsoekrol-2018



„Ma a három legjobb versenyző: Alonso, Hamilton és Vettel. Minimális közöttük a különbség, és azon múlik, milyen autót vezetnek” – folytatta az általa legjobbaknak ítélt F1-es versenyzőkkel a Lamborghini elnöke.

„Úgy gondolom, idén ismét a Ferrari és a Mercedes csatáját láthatjuk, de ne feledkezzünk meg a Red Bullról, akik biztosan 2018-ban is el fognak érni néhány győzelmet” – árulta el az olasz, mit vár az idei szezontól.

„Az F1 most nem prioritás a Lamborghininek, legalábbis öt évig biztosan nem” – zárta az olasz márka terveivel mondandóját Domenicali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: