DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso nagyon előre várja magát

Három évnyi tömény szenvedést követően, 2018-ban jó eséllyel újra az élmezőnyben köszönthetjük Fernando Alonsót. Nagy reményeket fűz az idei Renault-motorhoz, de várjuk meg a teszteket.

Saját jóslása szerint, a kétszeres világbajnok spanyol pilóta idén végképp maga mögött hagyja a Honda-erőforrással szerelt McLaren három éven át tartó kálváriáját és eredménytelenségét. 2018-tól ugyanis az MCL33-ban már Renault motorok dolgoznak, amitől nagyon sokat vár a spanyol ász.

„Remélhetőleg, nagyon gyorsan elfelejthetem az elmúlt három esztendőt. Ez már teljesen másféle játék lesz számunkra. Úgy gondoljuk, hogy az elkövetkezendő szezonban nagyon nagyon versenyképesek lehetünk a Renault segítségével” – tekintett előre Fernando Alonso.

A McLaren idén újra betörhet az élmezőnybe


„Az új autó előkészületei sokkal biztatóbbnak tűnnek, mint korábban. Emiatt a most következő évadra igencsak nagy reményekkel készülünk. Az egész csapat kedve teljesen más, mint korábban” – mondta bizakodóan a kétszeres világbajnok, aki mindkét címét a francia gyártó gyári pilótájaként szerezte 2005-ben és 2006-ban.

Hogy miért versenyez Daytonában? „Azért csinálom, mert imádom a versenyzést. Ha ezek a versenyek ikonikus helyeken zajlanak, mint a Daytona Speedway, akkor még inkább vonzó számomra. Korábban, amikor megkérdeztem Zak Browntól, lenne-e egy versenyzői ülése számomra a daytonai 24 órás futamra, nagyjából tíz perccel később mindent véglegesítettünk is” – emlékezett vissza Alonso, aki korábban azt is elmondta, milyen színű McLarent szeretne idén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: