DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean szívesen visszamenne a Renault-hoz

Ez nem azt jelenti, hogy a francia rosszul érzi magát a Haasnál, de ha lehetőséget kapna hazája csapatától, nem utasítaná vissza. Grosjean arról is beszélt, hány éves koráig versenyezne az F1-ben.

A Haas pilótája nem a legfiatalabb korában kezdte meg a versenyzést a Formula-1 mezőnyében, de reméli, hogy számára ez azt is jelenti, hogy minél később fogja befejezni karrierjét: „Még mindig hosszú az út a végéig. 27 évesen debütáltam az F1-ben, ezért úgy érzem, hogy van még bennem pár év, talán 40 éves koromban, vagy kicsit az előtt vonulnék vissza. Hiszek benne, hogy még nyolc vagy kilenc szezon van bennem.”

Grosjean gyakorlatilag a Renault-nál kezdte karrierjét 2009-ben, majd 2012-től kezdve négy teljes szezont húzott le a franciáknál. Pályafutása összes F1-es dobogóját, szám szerint 10-et hazája csapatában sikerült megszereznie, így nem csoda, hogy jó emlékei vannak a náluk töltött időszakról.

 grosjean-visszaterne-a-renault-hoz-2018



A francia pilóta azt is megindokolta, miért térne vissza egykori csapatához: „Jó lenne, különösképp azért, mert a Renault évről évre jobb és jobb autókkal áll elő. Sok évet töltöttem el velük, így a jó kapcsolat még mindig megmaradt közöttünk. Nem tudom, mit hoz a jövő, de szeretek itt lenni. Nyilván versenyeket is szeretnék nyerni, de így is rendben van minden.”

A Haas versenyzőjét jelenleg az teszi boldoggá, hogy a fiatal amerikai istálló fejlődését segítheti elő, ha már a győzelmekért jelenleg nem harcolhat: „Az, hogy itt lehetek és segíthetek a csapat fejlődésében, egy sikeres pont, egy Force India típusú ugrás csodálatos lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: