DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes sokat köszönhet Bottasnak

Igaz, a 2017-es szezonban Lewis Hamilton lett a világbajnok, de Toto Wolff elárulta, mi mindenért lehet hálás az egész csapat a másik versenyzőjüknek, Valtteri Bottasnak.

A Mercedesnek tavaly ádáz csatában sikerült felülkerekednie a Ferrarin. A németek egyik szakembere elmondta, a 2017-es küzdelem ellenére kiváló kapcsolatot ápol a két alakulat egymással. Toto Wolff mostani nyilatkozatában egy olyan dolgot emelt ki, ami nélkül szerinte nagyon nehéz lett volna a bajnoki címek megszerzése.

2017 nem indult könnyen a címvédő gárda számára, mivel Rosberg a világbajnokság megnyerése után bejelentette visszavonulását. A Mercedes csapatvezetője így emlékszik vissza arra az időszakra: „Nico kész tény elé állított minket, és nehéz volt megtalálni a megfelelő versenyzőt a helyére. Egy kis időt azért mégis rászántunk a dologra, és végül is megtaláltuk a megfelelő srácot a csapatunkba.”

 mit-koszonhet-a-mercedes-bottasnak-2018



Wolff szerint a Mercedes idén még egy dolgot megtanult: „A múltban úgy gondoltam, hogy a nagyon heves rivalizálás a csapattársak között jót tehet a csapatnak, mert ezzel egymást ösztönzik a pilóták. Miután ezt megtapasztaltuk, meg is tanultuk, hogy ez nem feltétlenül igaz. Úgy gondolom, hogy kell két pilóta, akik magas szinten teljesítenek, és tolják egymást előre, de a rivalizálás nem vezethet a versenyzésen kívüli problémákhoz.”

Az osztrák szakember Bottas érkezését rendkívüli pozitívumnak fogja fel, mivel megszűnt a csapaton belüli feszültség, és ezért a Mercedes is jobban teljesített: „A két pilótánk gondolkodása és kapcsolata tett minket erősebbé: megteremtett egy nyílt és egy őszinte környezetet, és egy alapvetően nagyon gyors, ugyanakkor nehezen kezelhető autót adtunk nekik, amivel ők remekül boldogultak és kiválóan együtt tudtak dolgozni.”

„A Valtteri és a Lewis közötti dinamika tette lehetővé, hogy az autót a jó irány felé vigyük, és megnyerjük mindkét bajnoki címet, tehát egy másodpercre sem sajnálkozhatok amiatt, ahol most tartunk” - zárta gondolatait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: