DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren a mérce a Renault számára

Mivel 2018-tól már a wokingi alakulat is a francia gyártó motorját fogja használni, ténylegesen összevethetjük majd a két csapat teljesítményét. Abiteboul a Renault hosszú távú terveiről is beszélt.

A franciák gyári csapata 2016 óta építgeti újjá az istállót, és 2017 második felére már látszott rajtuk az egyértelmű javulás. Cyril Abiteboul szerint 2007 óta nem haladt jó irányba az istálló, de a 2018-as évet követően ismét lehet reménykedni a fellendülésben.

A Renault ügyvezető igazgatója elmondta, hol tart most a francia alakulat: „A 2017-es év a fejlődésről szólt, és 2018-ban is ugyanez a cél, emellett pedig tovább kell építenünk a csapatot. A szezon végére szeretnénk azt mondani, hogy a három éves, 2016-tól kezdődő építkezési szakasz befejeződött, a következő fázis pedig már az élcsapatok támadása lesz.”

„El kell fogadnunk, hogy nem lehetünk mindenhol tökéletesek, és a dolgok időt vesznek igénybe, ugyanakkor azt is meg kell mutatnunk, hogy jó irányba haladunk.”

 abiteboul-a-mclarenrol-2018



A McLarent motiválja, hogy olyan csapatokkal kell rivalizálniuk, mint a gyári Renault, vagy a Red Bull, mert így ténylegesen kiderülhet, ki rakta össze a legjobb autót 2018-ra. Elvileg mindhárom alakulat ugyanazt az erőforrást fogja kapni, és senki nem élvez majd előnyöket.

Úgy tűnik, a Renault-nál is hasonlóan gondolkoznak, mint a wokingiaknál, ők is örülnek a rivalizálásnak: „Nagy felelősség, de egyben egy remek lehetőség is, hogy a McLarenhez tudjuk magunkat hasonlítani. Ők lehetnek a mérce az autónknak és a versenyzőinknek, és ezzel a szervezetünk fejlődésének a mértékét is megállapíthatjuk. Ha az ember a legjobbakkal dolgozik együtt, az mindig egy lehetőség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: