DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Berágott a Haasra az IndyCar futamgyőztese

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke úgy vélekedett, hogy jelenleg nincs elég jó amerikai pilóta az F1-hez, a hatszoros IndyCar-futamgyőztes Graham Rahal azonban Twitteren dühöngött egy kicsit a kijelentés miatt.

„Törekszünk arra, hogy legyen hazai versenyzőnk, de véleményem szerint jelenleg senki nincsen, aki készen állna az F1-re az Amerikai Egyesült Államokban” – nyilatkozta a minap Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, nem kis felzúdulást kiváltva az amerikai pilóták között. „Teljesen marhaság” – összegezte Graham Rahal egy tweetben véleményét az olasz gondolatairól. „Ha a Haas F1 Team valóban így gondolja, miért nem adnak nekünk egy lehetőséget?”



Az IndyCar tavalyi, detroiti duplafordulójának győztese így folytatta: „Az amerikai pilóták veszettül jók. Kiállok amellett, hogy rengeteg tehetségünk van. De maradunk az IndyCar-ban, amely úgyis versenyképesebb! A Haas F1 Team mentalitása mindig mókás. ’Az amerikaiak nem elég jók’, és még lehetőséget sem adnak nekünk. Nem éri meg az időnket.” Rahal néhány kétkedő kommentelőnek válaszolt is, mondván, „bárkit le tudnának győzni.”

A pilóta véleménye ellenére tény, hogy nem sürögnek-forognak amerikaiak az F1 körül: ugyan a 19 éves Santino Ferrucci vezethette a VF-17-est tavaly a Hungaroringen, vajmi kevés esélye van egy versenyzői ülésre. A korábban GP3-ban edződő, regnáló IndyCar-bajnok Josef Newgarden mindenesetre októberben kijelentette, hogy egy nap szeretne F1-es pilótává válni – már csak egy ambiciózus csapatra lenne szüksége.

Amely viszont biztos, hogy nem a Haas lesz majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: