DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Enyhült a Red Bull juniorprogramja

Az energiaitalos alakulat olyat tett, amit eddig még nem: Brendon Hartley-nak hét év után megadta a második esélyt a Toro Rossónál. Mark Webber ezt a mozzanatot változásnak fogja fel a csapatnál.

Igaz, Danyiil Kvjatot év közben menesztették a csapattól, a Red Bull egykori pilótája mégis úgy véli, hogy változáson ment át az istálló. Az orosz versenyző 2018-ra a Ferrarinál lelt menedékre, hogy az F1 világában maradhasson, a héten ugyanis bejelentették, hogy idén a fejlesztőpilóta szerepét fogja betölteni az olaszoknál.

A Toro Rossóhoz csatlakozó Brendon Hartley korábban már szerepelt a négyszeres világbajnok alakulat programjában, és a 2017-es szezontól ismét megadták neki a lehetőséget. Ezt Webber előrelépésnek értékeli: „Úgy gondolom, hogy a Red Bull lágyult egy kicsit. Nem olyan, mint az előző években, és az ilyen esetekre sem lett volna korábban lehetőség. Le a kalappal Helmut előtt, felmérte a helyzetet, és megadta neki a második esélyt.”

 webber-hartley-2018



„Nyíltan kimondta, hogy nem volt elég érett az F1-hez korábban. Néhányan érettebben, néhányan pedig korábban kezdik. Nagyon sok Formula-1-es versenyző elfogadná a második esélyt. Ezt nem sokaknak adatott meg, de Hartley megcsinálta” - folytatta Webber egykori csapattársáról.

A WEC bajnoka elárulta, mi olyan nehéz a motorsport királykategóriájában: „Nagyon sok pilóta van, aki hihetetlen volt az alsóbb kategóriákban, de nem váltották meg a világot az F1-ben. A Formula-1 olyan mint egy étterem, ahol főnökként több fogásnál jeleskedni kell. Az alsóbb kategóriákban nem így van. Ott csak egy vagy két dologban kell jónak lenni. Az F1 nagyon kemény teszt a versenyzőknek, műveletek sokasága, és az rengeteg emberrel kell együtt dolgozni. A junior szériáknál csak gyorsnak kell lenni, és jönnek az eredmények.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: