DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Sokkal agresszívabb a 2018-as Williams

A grove-i alakulat 2017-ben ismét meg tudta szerezni a konstruktőri ötödik pozíciót. A következő szezonban ennél többet szeretnének, és Massa szerint minden adott egy jobb eredményhez.

A Williams az egyetlen csapat, ahol még nem tudni, ki lesz a másik versenyző Lance Stroll mellett. A média az utóbbi időben egyre inkább Szergej Szirotkint tartja esélyesebbnek Massa helyére, kérdés, hogy a két fiatal - ha valóban az orosz érkezik - milyen eredményekre lesz képes a következő esztendőben.

A brit istállónál hatalmas munka folyik, és a tavalyi szezonban visszavonuló brazil pilóta már most lát pozitívumokat a 2018-as autó alapjait figyelve: „Láttam az új autó szélcsatornáját, és sok változást véltem felfedezni, érdekes lesz a dolog. Az biztos, hogy mindenki gőzerővel dolgozik most. Az első versenyig még várni kell, de addig mindenkinél nagyon sok változás fordul még elő az autókon.”

„Az autó sokkal agresszívabban és másképp fest, mint eddig, és úgy vélem, hogy tud majd javulni emiatt a csapat” - folytatta Massa az észrevételeit ecsetelve.

 massa-az-agresszivabb-williamsrol-2018



A 2017-es szezon második felében láthattuk, hogy nem lesz könnyű dolguk, mivel két riválisuk is közelebb került hozzájuk, ami 2018-ban sem változhat olyan nagy mértékben. Ezt a brazil ex F1-es versenyző is kiemelte: „Adott egy Renault, ami javulni fog, és ugyanez igaz a McLarenre is. Azt még azonban nem tudhatjuk, milyen mértékű lesz ez a fejlődés a részükről. Azt is látni kell, mire mennek majd a pilóták, de úgy hiszem, hogy jobb autójuk lehet a mostaninál.”

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe is a legjobbakban bízik a következő időszakot tekintve: „Nagyon intenzíven dolgoznak az embereink az autón. Még sok a tennivalónk vele, és néhány dologgal egy kicsit késésben is vagyunk. A kemény munkáról fog szólni az elkövetkező két és három hónap. Reméljük, nagyot tudunk javulni az idei autóhoz képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: