DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Ezt gondolta Alonso januárban - nem sok valósult meg belőle

Mindig érdekes visszaolvasni, mit gondoltak a pilóták az év elején és ebből végül mi valósult meg. Fernando Alonso 100%-ig biztos volt a Honda erejében, ellentétben az aerodinamikával.

A várakozásokhoz képest a legnagyobb csalódást kétségtelenül a McLaren-Honda okozta 2017-ben. Több szakértő is azt feltételezte, hogy a japán erőforrás olyannyira felzárkózik, hogy már a kicsit visszaeső Ferrarival csatázhat majd a harmadik legjobb csapat címért, az élen pedig Mercedes-Red Bull párharcot valószínűsítettek.

Ez végül legkevésbé sem lett így, a McLaren összesen 30 pontot gyűjtött (ennek zömét is a második félévben), valószínűleg januárban még úgy gondolták, hogy az első két futam után lesz ennyi egységük és nem a teljes évad végén. De mit nyilatkozott maga Fernando Alonso idén januárban?

Sajnos a pályán nem jöttek az eredmények, hiába a Honda remek szimulációi a gyárban


„Mondjuk ki, a Mercedes jelenleg a legnagyobb erő, tudjuk, hogy nehéz lesz őket elérni, nemcsak nekünk, hanem mindenkinek. Úgy vélem viszont, hogy elég közel leszünk ahhoz, hogy harcolhassunk ellenük. 100%-ig biztos vagyok abban, hogy motorerőben elérjük, amit szeretnénk. Ugyanakkor aerodinamikailag már több kétségem van” – fogalmazott a kétszeres világbajnok spanyol a 2017-es esélyekről.

Alonso külön kiemelte, hogy a Honda új motorja a próbapadon lenyűgöző eredményeket produkált, a számok magukért beszéltek, így a wokingiaknak a karosszériát kell megfelelő módon fejleszteniük és akkor odaérhetnek az élmezőnybe.

Azóta tudjuk, hogy a pályára gurulva el is lehetett felejteni a próbapados méréseket, az erőforrás vibrációja tönkretette a teljes évadot, a spanyol ásznak pedig már csak a csalódás maradt zsinórban harmadik mclarenes szezonjában is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: