DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Bottas jövőre még erősebb lesz

A finn pilóta remekül zárta a szezont, ráadásul az utolsó versenyen Hamilton legyőzésével aratta végső diadalát. A brit szerint Bottas 2018-ban még szebb eredményekre lesz képes, mint idén.

A Brazil Nagydíjon gyakorlatilag a balul sikerült rajt miatt nem tudott nyerni Bottas Vettel előtt. A pole-pozíciót itt is megszerezte, csakúgy, mint a szezonzárón, ám Abu Dhabiban ezt már győzelemre is tudta váltani. Üldözője ezen a versenyen épp csapattársa, Hamilton volt, de a brit végül nem tudta megelőzni őt.

Hamilton elmondta, miért találta olyan nehéznek Bottas idei helyzetét: „ Egyáltalán nem egyszerű az első év egy csapatnál, különösen, ha az ember azt tervezi, hogy már az év elején szép eredményeket szeretne felmutatni. Ilyenkor nagyon rövid idő van hozzászokni az új csapathoz, megtanulni az új rendszereket és eszközöket, amiket az év során fog használni.”

„Az is hosszú időt vesz igénybe, míg a pilóta megtanulja az autót minél nagyobb teljesítményre bírni, tehát ő elég erősen kezdett az év elején”- fejezte ki elismerését a négyszeres világbajnok Bottas felé.

 hamilton-bottas-jovore-meg-erosebb-2017



A Mercedes pilótája a mentális harcról is szót ejtett, amiben bőven volt része idén Sebastian Vettellel vívott csatája során: „Nem a legkönnyebb dolog, amikor valaki a bajnoki címért harcol: ilyenkor hatalmas a nyomás rajtunk. Van néhány pilóta, akik kitartanak egy kicsit, majd visszaesnek, és sosem tudnak nyerni a pszichikai hadviselés során.”

„Ő ebből a szempontból is erős személyiség, és vissza tudott térni, ráadásul szép eredményekkel zárt a végén, tehát azt érzem, hogy jövőre még jobban fog teljesíteni” - jósolta meg Bottas 2018-as szereplését Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: