DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Sajtó: Kubica ennyire emelte a tétet

Megy a licitálás a Williams második üléséért, ami az utolsó szabad hely jövőre a Formula-1-ben. Sajtóhírek szerint egy köztes megoldást talált Robert Kubica és menedzsere, mégis ő lehet a befutó.

Ahogy arról már tegnap is hírt adtunk, jelenleg úgy tűnik, a korábbi híresztelésekkel ellentétben továbbra sincs eldöntve, ki lesz Lance Stroll csapattársa a következő esztendőre. A lengyel pilóta és menedzsmentje (soraiban Nico Rosberggel, akinek kiterjedt ismeretségi köre van, többek között a grove-i istállónál) új ajánlattal állt elő.

A Speedweek szaklap tudni véli, hogy a felvetés lényege, hogy Robert Kubica versenyenként egymillió dollárt hozna magával, ez első körben az első hét futamot érintené Ausztráliától Kanadáig. Ez összesen hétmillió. Ha a lengyel nem teljesít jól, önként feláll és átadja helyét Szergej Szirotkinnak.

Kicsit komikussá kezd válni a harc az utolsó versenyzői ülésért. A húsz évvel ezelőtti Williams csapat valószínűleg értetlenkedve nézné ezeket a jeleneteket, ugyanakkor sajnos tudomásul kell venni, hogy a Formula-1 még drágább sport lett azóta és megváltoztak a viszonyok.

Kubica még több pénzt hoz, a hírek szerint futamonként egymillió az új tét


A Williams sem áll annyira jól anyagilag és innentől aligha lenne sok értelme tagadni, hogy a pénz lesz a döntő a végső döntés meghozatalakor. Ez mindenesetre kissé megalázó már mindkét fél számára. Egyrészt a jobb időket is megélt csapat két fizetős pilótát alkalmaz soraiban (Stroll is az), akár Kubica, akár Szirotkin lesz a befutó. Már-már árverés jelleget ölt ez a forma.

Másrészt Robert Kubica számára sem lehet könnyű megemészteni, hogy az a pilóta, aki futamgyőzelemmel és számos dobogóval rendelkezik, nyolc-tíz éve a pilótapiac egyik keresett alakja volt, milliós összegeket kénytelen fizetni azért, hogy egy középcsapatnál helyet vásároljon magának. Ez a sport a pénzről szól. Az értesüléseket a Williams egyelőre nem erősítette meg. Marc Surer, F1-es szakértő szerint azonban mindenképpen jobban jár marketingszempontból is a Williams, ha Kubicát választja, mivel egy ilyen visszatérés a csapat és a szponzorok malmára hajtaná a vizet, szinte függetlenül attól, milyen eredménnyel zárul.

Lehet egy olyan gyanúnk, hogy ez még nem a történet vége.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: