DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Szirotkin szponzora elismeri a támogatást

A múlt héten pattant ki a sajtóhír, hogy orosz milliárdosok dolgoznak Szergej Szirotkin visszatérésén. Egy érintett elismerte ezt, de azt is állítják, honfitársuk gyorsabb volt, mint Kubica.

A nagy befolyással és még nagyobb vagyonnal rendelkező, orosz üzletember, Borisz Rotenberg nyíltan beszélt arról, mindent megtesznek, hogy Szergej Szirotkinnak helyet szerezzenek a 2018-as rajtrácson. A korábbi hetekben, a tesztelések után még a hosszú idő után visszatérni készülő Robert Kubica tűnt befutónak, ám azóta a sajtó megszellőztette, hogy a lengyelnek nemigen van esélye, az orosz pilótát ugyanis elképesztően erős támogatók segítik, hogy megszerezze a jövő évi utolsó versenyzői ülést a Williamsnél.

Kubica először a Renault-nál próbálkozott, ám három, az istálló és a pilóta elmondásai és az időeredmények tanúsága szerint is sikeres tesztelést követően mégis Carlos Sainz mellé tették le a voksukat. Ekkor a 2011 februárjában súlyos ralibalesetet szenvedő lengyel és annak menedzsmentje (köztük Nico Rosberggel) a Williams-Mercedes felé fordult, hogy Felipe Massa megüresedő helyét megpróbálja megszerezni.

Rotenberg szerint Szirotkin gyorsabb volt Kubicánál


Nem lesz könnyű a Williamsnek pusztán szakmai alapon döntenie, ugyanis az orosz SMP Bank, a sajtóhírek szerint 15 millió dollárt lobogtat a csapat előtt, ha Szirotkint választja a jövő évre. A banktulajdonos, milliárdos vagyonnal rendelkező Rotenberg köztudomásúlag még Vlagyimir Putyin elnökkel is baráti viszonyt ápol. Az orosz médiában arról beszélt, dolgoznak Szirotkin érdekében, aki szerintük gyorsabb is volt, mint Kubica.

„Nem szeretnék előre mondani bármit is. Olyan, mint a futball, mindig csak a következő meccset akarjuk megnyerni. Mindannyian keményen dolgozunk, hogy Szergej bekerüljön, de nem csak rajtunk függ a dolog. Szergej megérdemli, hogy a Formula-1-be kerüljön, remekül szerepelt a megmérettetésen, gyorsabban ment, mint Kubica és ugyanolyan gyorsan, mint Stroll. Most megvan a lehetőségünk, hogy megszerezzük a helyet Szirotkinnak” – nyilatkozta Borisz Rotenberg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: