DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Giovinazzi azonnal lecsapna a lehetőségre

Annak ellenére, hogy Antonio Giovinazzit rövid idő leforgása alatt kétszer is visszautasították, egyáltalán nem adja fel a reményt. A tavalyi évből indul ki és ha esély kínálkozna, máris rácsapna.

Az elmúlt két hétben nem volt éppen a szerencse fia a fiatal olasz pilóta, aki a Ferrari juniorprogramjának egyik nagy tehetsége. Először a Sauber üléséért folytatott harcban maradt alul a Charles Leclerc – Marcus Ericsson párossal szemben, majd a Haas-Ferrari nyilvánította ki egyértelműen, hogy nem szeretnének szabadedzéseken sem lehetőséget adni Giovinazzinak.

Bár az Alfa Romeo és a Sauber között megkötött szövetség miatt megnőttek a fiatal olasz esélyei, végül mégis maradhatott Ericsson (bár az utóbbi két évben pontot sem szerzett), aki nem kevés szponzorpénzt hozhat az istállónak. És mint tudjuk, ebben a sportban (is) szinte minden a pénzről szól.

Vajon a kínai két ütközés került sokba Giovinazzinak?


„Valóban közel voltam az Alfa Romeóhoz, megvolt az esélyem, de a Sauber nyilvánvalóan másképp döntött. Ennek ellenére nem adom fel. Gondoljunk bele, tavaly is csak harmadik számú pilótaként kezdtem, aztán mégis debütálhattam. Maximális erőbedobással dolgozom majd és támogatom a Ferrarit, aztán meglátjuk, mi történik” – nyilatkozta Giovinazzi az olasz Radio Sportiva adónak.

A 24. születésnapját a héten ünneplő fiatal tehetség sokat tanult idén. „Teljesen váratlan volt a bemutatkozásom a Formula-1-ben a svájci csapattal, de Maranellóban a szimulátorral is rengeteget dolgoztam, segítve a Scuderia pilótáit. Teszteltem a Sauberrel, a Ferrarival és a Haasszal is. Már más pilóta vagyok, jóval több tapasztalattal” – tette hozzá az olasz versenyző.

„A tavalyi év kiválóan sikerült a Ferrari számára. Keményen dolgozunk, hogy a jövő év még jobb legyen. Hogy mit kívánnék születésnapomra? Hazudnék, ha azt mondanám, nem szeretnék a Formula-1-ben lenni, netán világbajnoki címet nyerni. Nehéz lesz, de mindent megteszek ezért” – tekintett előre Giovinazzi.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: