DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari szemléletváltásra készül

A munkához és a sikerekhez való hozzáállásán igyekszik nagymértékben változtatni a Ferrari a következő szezonra. Ez az első lépcsője lehet annak, hogy az istálló ismét dominánssá válhasson.

Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke kijelentette, az alapvető gondolkodásmódon szükséges alaposan finomhangolni, miszerint 2018-ban már az elért sikereket szokásos eseményként kellene értelmezni, mintsem különleges eredményként.

A vörösök jól megdolgoztatták a Mercedest a pénzéért az első félévben, ám végül a világbajnoki versenyfutásban elbuktak az olaszok, versenyzői és technikai hibák, valamint a balszerencse miatt. A téli szünet alatt a Ferrari is igyekszik felvenni a rivális stílusát, a csapatfőnök szerint ugyanis ebben rejlik az Ezüst Nyilak alapvető erőssége.

Valóban szokássá válhat a Formula-1-ben a győzelem?


„A márkanéven kívül a Mercedes egyik nagy erőssége a csapat szervezettsége, szinte szokásosnak tekintik, ha győznek. Időnként, amikor pole-pozíciót szerzünk, az máris kiváló eseménynek számított nálunk. Az első rajtkockának szokássá kellene válnia és nem ünnepi eseménynek. Ezzel együtt persze a győzelem is legyen szokásos dolog számunkra” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene.

„Egyszerűen természetesnek kell tekinteni, hogy az elvégzett kemény munka jutalma a győzelem, illetve a pole-pozíció. Ezen a téren elismerem és tisztelem a Mercedes hozzáállását, ugyanakkor most már mi is tudjuk, mi a dolgunk a jövőben” – tette hozzá az olasz szakember.

Az idei futamgyőzelmek megmutatták az egy évvel ezelőtti nagy fejlődést. A végső cél azonban ennél feljebb található. „Természetesen fontosak az első rajtkockák és a győzelmek, de a legfontosabb célkitűzés továbbra is a világbajnoki cím. Javulásunk pedig az eddig elvégzett kitűnő munkát demonstrálja, az egész csapat érdeme, ahova idén eljutottunk. Jövőre pedig szeretnénk még egy lépcsővel feljebb jutni” – tekintett előre Arrivabene.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: