DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Nem akarjuk elveszíteni a Ferrarit

A Ferrari az utóbbi hetekben az F1-ből való távozással fenyegetőzött, ha az új motorszabályokat olyan formában vezetik be, ahogy eltervezték. Brawnék mindent megtesznek, hogy ezt megakadályozzák.

Valószínűleg nincs olyan ember, aki el tudná képzelni az F1-et Ferrari nélkül. Az olasz gárda gyakorlatilag 1950 óta a száguldó cirkusz része, 16 konstruktőri és 15 egyéni bajnoki címmel a sportág legsikeresebb csapatának mondhatja magát. 

Az új, 2021-től lefektetett motorszabályok egy része azonban nem tetszik a „vörösök” vezetőinek, így azon is elgondolkodtak, hogy kilépnek az F1-ből.

 brawn-nem-akarjuk-elvesziteni-a-ferrarit



A Liberty Media vezetőjét, Ross Brawnt a következők miatt érte váratlanul a Ferrari kilépési szándéka: „Megleptek ezek a reakciók. Voltam néhány találkozón, és úgy gondoltam, hogy világos az irányunk. Mindenki egyhangúan elfogadta az új célokat, és ezek alapján fektettük le az új szabályokat.” 

„Ez olyan, mint egy étterem, ahol néhány embernek tetszik a kezdet, de a főétel már nem annyira. Ezért vannak most újabb tárgyalásaink. Ha a gyártók jobb megoldást ajánlanak, nyitottak leszünk arra, de az, hogy a jelenlegi motoroknál maradjunk, nem opció” – folytatta egy lehetséges opcióval a brit szakember.

Az olasz gárda és néhány istálló részvétele természetesen jót tesz a száguldó cirkusznak, de ez a Ferrarira ez hatványozottan igaz, amivel a Liberty Media vezetősége is tisztában van: „Természetesen nem akarjuk elveszíteni a Ferrarit. Ők profitálnak az F1-ből, és az F1 is profitál belőlük, mégis minden kapcsolatnak megvannak a határai.

„A dolog azon múlik, hogy mit fogad el a Ferrari, és mit fogadunk el mi. Próbálunk olyan megoldást találni, ami mindenkit az F1-ben tart, és leginkább az ikonikus csapatainkat nem szeretnénk elveszíteni. Ők fontos részei az F1-nek, tisztelnünk kell őket, és hallgatnunk kell rájuk” – zárta nyilatkozatát Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: